banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

GAP Havaalanı'na uydulu çözüm önerisi

GAP havaalanı civarında oluşan yoğun sisten dolayı uçakların iniş yapamaması havayoluyla yolculuk yapmak isteyenleri mağdur etmeye devam ediyor. Şanlıurfa Rehberler Odası (ŞURO) Başkanı M.Kamil Türkmen, kurulduğu bölgenin sürekli sisli olmasından dolayı kurulduğu yerin yanlış olduğu yönünde gündeme gelen GAP havaalanına uyduya dayalı RNPAR sisteminin kurulmasını önerdi.

Söz konusu bölgede sürekli sisi olduğunu ifade eden Türkmen, “Şanlıurfa GAP Havaalanı yoğun sis bulutunun sürekli oluştuğu bir bölgede yapıldığından dolayı mutlaka bu bölgede DHMİ tarafından acil ve ivedi olarak RNPAR sisteminin yani uyduya dayalı çok hassas sistemin bir an önce kurulması gerekir.” dedi.

RNPAR sisteminin Türkiye’ de 2013 sonunda Van ilinde kullanılmaya başlandığını belirten Türkmen, “Bu sistem güzel sonuçlar vermiştir. Van ilinde kurulan RNPAR sistemi sayesinde kötü hava şartları nedeniyle yaşanan sefer iptallerinin en aza indi. 2014 yılında Trabzon, Gazipaşa, Iğdır, Gaziantep, Dalaman, Kahramanmaraş, Siirt ve Erzincan illeri programa alındı. 2015yılında mutlaka bu sistem Şanlıurfa Havaalanında kurulmalıdır.” şeklinde konuştu.

Bu sorunun çözümü için yetkililere seslenen Türkmen, “DHMİ yetkililerine, bakan ve milletvekillerimize ve tüm Şanlıurfalı siyaset ve sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum artık havada kalma zamanı değil yol alma zamanıdır. Başbakanımız bile 2 saatlik rötarla ancak havaalanına inebilmiştir. Talebimiz mevcut ILS sistemindeki cihazın iyileştirilmesi değildir. Yeni sistemin havaalanımıza yapılmasını istiyoruz. Bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilmesini istiyoruz.”ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.