banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Fikir Masası Platformu Ortadoğu sorununu masaya yatırdı

 Fikir Masası Platformu, Ortadoğu’da yaşanan sorunların konuşulduğu bir panel düzenledi. Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen panelin moderatörlüğünü Baro Eski Başkanı Müslüm Akalın yaparken Gazeteci-Yazar Cengiz Çandar, Akademisyen-Gazeteci Nuray Mert ve Sertaç Bucak ise konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşan Gazeteci-Yazar Cengiz Çandar, Ortadoğu’nun tarihte birçok medeniyete ve dine ev sahipliği yaptığını belirtti. Çandar, “Ortadoğu hem tarihi geçmişiyle hem dini hem de stratejik ve yer altı zenginlikleri bakımından çok önemli bir yere sahip olduğundan herkesin gözü bu topraklardadır. Bunun içindir ki Ortadoğu’da kan ve gözyaşı son bulmamakta. Herkes kendine bir pay alma peşine düşmüş. Bunun acısını da o topraklar üzerindeki masum insanlar çekiyor.”dedi.

Programda söz alan Sertaç Bucak ise tarihte Kürtlerin birçok baskı gördüğüne dikkat çekti. Bucak, Saddam Hüseyin’nin 180 bin Kürdü katlettiğini hatırlattı. Tarih boyunca Türkiye Devleti tarafından da Kürtlere, haklarının verilmediğini ifade eden Bucak, bu nedenle birçok Kürdün ülkesini terk ettiğini dile getirdi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.