banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Felçli sara hastası çalışarak ailesine katkıda bulunuyor

Daha 6 aylıkken ailesi Batman’dan Manisa’ya mevsimlik işçi olarak giderken seyahat sırasında geçirdiği havale sonucu felç kalan Celal Yaman, şimdilerde çarşı merkezinde bulunan Ulu Cami bahçesinde ayakkabı boyacılığı yaparak aile bütçesine katkı sağlıyor.

21 yıl önce geçirdiği havale sonucu vücudunun bir kısmı felç kalan ve elleri ile boyacılık yapan Yaman, günlük 15-20 TL arasında para kazandığını söyledi.

Soğuk havaya rağmen cami önlerinde ayakkabı boyadığını belirten Yaman, “Benim durumundan daha iyi olan gençler var ama ne yazık ki onlar dilenciliği kendilerine meslek edinmişler.” dedi.

Evlenip yuva kurmak istediğini de belirten Yaman, “Kimseye muhtaç olmadan, günlük kazandığım helâl 15-20 lira ile çok rahat bir şekilde ailemi geçindiriyorum.” diye konuştu.

Yakalandığı hastalığını anlatan Yaman, “6 aylık iken tren ile Manisa’ya yolculuk yapıyorduk. Trende iken havale geçirdim. Havale geçirdiğimi bilmiyorlardı. Beni Diyarbakır’a hastaneye götürdüler. Kafama serumlar yapıldı. Sonra felç oldum. Büyüyünce sara hastası olduğumu öğrendim. Fenalaşmadan dolayı ilaçlar kullanıyorum. İlaçlarla ayakta durabiliyorum. Ben aile bütçeme katkıda bulunmak için çalışıyorum.” ifadelerini kullandı.

Yaz kış demeden çalıştığını belirten Yaman, son olarak şunları söyledi: “Ayakkabı boyacılığını yapıyorum. Ayakkabıları 1 TL’den boyatıyorum. Kazancım her gün 5 TL ile 20 TL arası değişiyor. Kış mevsiminde de bazen hiç para kazanmadığım günlerde oluyor. Benim gibi olanlar genelde dilencilik yapıyorlar, ben dilencilik yapmak istemiyorum. Alın teriyle ekmeğimi kazanıyorum. Çalışıp bir yuva kurmak istiyorum.” (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.