banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Cenk Mardin Haliliye

Fakıbaba, arama kurtarma ekibini ödüllendirdi
Başkan Dr. Ahmet Eşref  Fakıbaba ödüllendirdi.  Arama kurtarma çalışmaları sırasında büyük bir özveri ile çalışan ve 72 saat ayaklarından botlarını ve kıyafetlerini çıkartmayan belediye ekibinin bu gayretini taktir eden Fakıbaba, ekipteki personeli birer plaket verdi. Yaklaşan bayram öncesi birer takım elbiseyle de arama kurtarma ekibini ödüllendiren Fakıbaba, makamında ağırladığı itfaiye müdürlüğü arama kurtarma ekibinden önce çalışmaları hakkında bilgiler aldı.



Enkazdan 13 ceset çıkartılar

Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye Müdürü Abdurahman Ayıldağ ile birlikte Başkan Fakıbaba’ya çalışmaları hakkında bilgiler aktaran ekibinin amiri Numan Genç, arama kurtarma çalışmasında en kaz altında 13 ceset çıkardıklarını söyledi.



Enkaz altındakiler ölüme kaçarken yakalanmışlar

Genç, başkan Fakıbaba’ya bilgi verdiği sırada en kaz altında çıkartıkları cesetlerin çoğunun merdiven boşluklarında bulduklarını aktardı. Şanlıurfa belediyesi Arama Kurtarma ekibinin amiri Numan Genç, “Bizim çalışma yaptığımız yerler daha çok internet cafelerinin, kıraathanelerin bulunduğu bölgeydi. Burada da enkaz altında kalanlar bir kaçış esnasında ölüme yakalandıklarını fark ettik. Bazıları kaçarken bir birlerinin üzerine düşerek adeta izdihama neden olduklarını gördük. Bir anne ile bebeğinin kucak kucağa ölmüş cesedine ulaştık. Allah böyle acıları kimselere göstermesin.”dedi

Van depreminde arama kurtarma çalışmasına katılan Şanlıurfa Belediyesi ekibinin gayet organizeli bir şekilde çalıştığını ve depremin hemen ardından bölgeye intikal ettiğini söyledi. Fakıbaba “Deprem hiç şüphesiz acı bir olay. Ama arama kurtarma çalışmalarına katılan ekibimiz gayet güzel bir çalışma ortaya koydu. Onları tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı



Afet Koordinasyon Merkezimiz en üst düzeyde inşa edilmiş

Fakıbaba konuşmasını şöyle sürdürdü;“Başta İtfaiye Müdürümüz Abdurrahman Ayıldağ olmak üzere tüm ekibi gösterdikleri üstün gayretten dolayı tebrik ediyorum. Van’da meydana gelen depremin ardından yürütülen çalışmalar hakkında bana bilgi verdiler. Ekibimizin orada edindiği izlenim şu ki gerçekten Şanlıurfa Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezimiz diğer illerdeki merkezlerimizle aynı düzeyde inşa edilmiş. Ayrıca Belediyemiz bünyesinde başlattığı yardım kampanyasıyla halkımızdan gelen tırlar dolusu yardımları Van’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmıştır. Desteklerinden dolayı tüm Urfa halkına teşekkür ediyorum. Umuyoruz ki Allah bizlere tekrar böyle afetler göstermez. Ancak böyle bir durumda olduğu takdirde Bölgesel Afet Koordinasyon Merkezimiz olaylara anında müdahale edecek düzeydedir”



Belediye yardım kampanyasını tamamladı

Bu arada Şanlıurfa Belediyesi depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasını tamamladı. Bundan sonra yardım yapmak isteyen vatandaşların, yardımlarını başbakanlığın açmış olduğu banka hesap numaralarına yapabilecekleri bildirildi.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.