Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_el6untria2qn30doolp7nb1b32, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Faili meçhul cinayetler iddianamesi kabul edildi haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Faili meçhul cinayetler iddianamesi kabul edildi

Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı'nın faili meçhul cinayetlere ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 4'ü asker 5'i köy korucusu olmak üzere 9 şüpheli hakkında hazırladığı iddianame Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 10 Ocak 2013'te Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı'na "Gizli tanığın ifadesinde geçen olaylar ile benzeri olaylara ilişkin kapsamlı araştırma yapılması" yönünde talimat yazıldığı bildirilen iddianamede, söz konusu talep üzerine gerekli soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi.

Soruşturma kapsamında faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasına yönelik araştırmalar yapıldığı belirtilen iddianamede, "Ancak ifadesine başvurulan mağdur ve tanıkların 'cinayetlerin JİTEM adlı örgüt bünyesinde gerçekleştirildiğini, o dönem itibarıyla Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanı olan Hasan Atilla Uğur ve ekibinin insanlara işkence ettiğini ve zorla köyleri boşalttırdığını' beyan etmeleri üzerine soruşturma genişletildi." denildi.

İddianamede ayrıca; “Doğu ve Güneydoğu bölgesinde silahlı olarak faaliyet gösteren terör örgütü PKK'ya karşı varlığı izah edilen 'JİTEM' isimli örgütün faaliyetleri kapsamında şüpheli Hasan Atilla Uğur, Eşref Hatipoğlu ve Ahmet Boncuk'un örgütün Kızıltepe ve Diyarbakır yöneticileri oldukları değerlendirilmiştir. İlçede bu örgüte bağlı olarak geçici köy korucularından ve itirafçılardan oluşan 'Bıçak Timi' adı altında bir timin mevcut olduğu, bu timin korucular Abdurrahman K, Ramazan Ç, Mehmet Salih K, Mehmet Emin K ve İsmet K ile asker olan Ünal A'dan oluştuğu, 1992 ila 1996 yılları arasında faaliyet gösterdiği bilgisine ulaşılmıştır.” ifadelerine yer verildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.