banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

Eyyübiye Belediyesinden 'Bankamatik' açıklama

Eyyübiye Belediyesi açıklamasında; ‘’Gelişen ve büyüyen ilimizin tarihi ve turistik değerleriyle ön plana çıkan,yıl içerisinde birçok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ilçemiz Eyyübiye, sınırları içerisinde en az bankamatik bulunduran ilçe konumundadır. Bu doğrultuda göreve geldiği ilk günden itibaren insan odaklı belediyecilik çalışmalarını kendisine ilke edinen Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve ekibi, vatandaşlarımızın bankamatik taleplerine duyarsız kalmamıştır. İlçenin önemli bir ihtiyacı olan bankamatik talebinin giderilmesi için gerekli temaslarda bulunulmuş ve birçok bankanın genel müdürlüğüyle irtibata geçilmiştir. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin sesine kulak veren bazı bankalar, şube öncesi bankamatik kurulması yönünde olumlu geri dönüşler gerçekleştirmiştir. Bu geri dönüşler neticesinde ilçe sınırları içerisinde bulunan, Divanyolu caddesi üzeri Vezir Hamamı bitişiğindeki boş alana bazı bankaların bankamatikleri kurulmuştur. Vatandaşlarımızın taleplerinin yerine getirilmesi ve insan mağduriyetinin önlenmesi için yapılan bu girişimlerin sağduyuyla karşılanması ve karşılık bulması kamuoyunun büyük bir bölümünün takdirini kazanmasına rağmen, bölgede bulunan birkaç kişinin ‘biz burada bankamatik istemiyoruz’ söylemini de o vatandaşlarımızın en demokratik hakları olarak görüyoruz. Belediyemizin bankalarla yaptığı görüşmeler neticesinde ilerleyen süreçte, Hilton Oteli karşısı, TOKİ, Eyyüp Peygamber Makamı ve çevresinde öncelikle bankamatik daha sonra da banka şubelerinin kurulması için girişimlerimiz devam etmektedir. Vezir hamamı bitişiğindeki boş alana kurulan bankamatikler için nihai karar Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan çıkacak karara göre değerlendirilecektir.

Yıl içerisinde birçok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Balıklıgöl çevresinde de bankamatik bulunmaması ve vatandaşların mağduriyet yaşaması üzerine harekete geçen Belediyemizin çabaları da sonuç verdi. Önümüzdeki kısa süreçte birçok vatandaşımızın ziyaret ettiği tarihi bölgemizde de öncelikle bankamatik sonraki süreçte de banka şubesi kurulması için çalışmalarımız devam etmektedir.

Sadece vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için bankalarla görüşen ve ilçe sınırları içerisinde bankamatik kurulması için çaba sarf eden Eyyübiye Belediyesinin çabalarının meyve vermesi ve Divanyolu Caddesi üzerindeki Vezir Hamamı bitişiğinde bazı bankaların bankamatiklerinin kurulması üzerine, birkaç vatandaşımızın ‘biz buraya bankamatik istemiyoruz’ söyleminin takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.