banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

EYYÜBİYE BELEDİYESİ KIRSALI AĞAÇLANDIRIYOR

Doğal yaşam alanlarının korunması, sağlıklı bir çevrenin oluşturulması ve gelecek kuşaklara daha yeşil bir Eyyübiye bırakılması için büyük bir çaba gösteren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, hedeflerinin en az yüz bin fidan dikmek olduğunu söyledi. Şehir merkezindeki rutin belediyecilik çalışmalarının yanı sıra kırsal bölgelerde de çalışmalarına ara vermeden devam eden Eyyübiye Belediyesi, kırsal mahallelerde ağaçlandırma seferberliği başlattı. Eyyübiye Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanya kapsamında bugün İkizce Mahallesinde,  Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Belediye Başkan Yardımcıları Necmeddin Sağlam, Aziz Aslan, Belediye Meclis Üyeleri Übeyit Bilbay, Ahmet Akbaş, Ahmet Sanbur, Mustafa Korkmaz ve birim müdürlerinin katılımıyla, fidan dikimi gerçekleştirildi. İkizce Mahallesi girişinde, Mahalle Muhtarı Adil Kılıç ve vatandaşlar tarafından karşılanan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve beraberindekiler fidan dikiminin gerçekleştirileceği alana geçti. Fidan dikiminin yapılacağı İkizce Mahallesi mezarlık alanında çocuklar tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan heyet daha sonra çocuklarla birlikte, ‘Yeşil Bir Eyyübiye İçin’ fidan diktiler. Mahalle muhtarı, vatandaşlar ve çocuklarla birlikte fidan dikimine katılan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” Çocuklara en güzel karne hediyesi fidandır” diyerek elleriyle çocuklara fidan dağıttı.

“DAHA YEŞİL BİR EYYÜBİYE İÇİN SEFERBERLİK ”

Fidan dikme mevsimiyle birlikte harekete geçen Eyyübiye Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, başlattığı ağaçlandırma seferberliği kapsamında bu güne kadar;  Sultantepe, Yardımcı, Abdurrahman Dede, Hancağaz, Altun, Ovabeyli, Yusuf, Yediyol, Baltaşı, Tarlabaşı, Hacılar, Duruca, Ozanlar, Şahinalan, Mutlukaya, Yamaçaltı, Haliliye, Başgöze, Zeynep ve Çiftlik mahallelerine 7000 bin ağaç dağıtımı gerçekleştirdi. Eyyübiye Belediyesi bu kampanya kapsamında yıl içerisinde yüz bin fidanı kırsalda toprakla buluşturmayı hedefliyor.

“EN AZ YÜZ BİN,  HEDEF İKİ YÜZ BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURMAK”

Kırsalda bulunan mahallelerde, özellikle mezarlık, kur-an kursu ve camii çevrelerinde ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bu yıl içersinde en az yüz bin,  hedeflerinin de iki yüz bin fidanı toprakla buluşturmak olduğunu söyledi.

Başkan Ekinci, ‘’Eyyübiye Belediyesi Kırsal alanı ağaçlandırıyor projesi kapsamında Meclis üyeleri arkadaşlarımız, Belediye Başkan yardımcılarımız ve İkizce mahalle sakinleri ile birlikte ağaçlandırma programına katıldık. Şimdiye kadar da, Sultantepe, Yardımcı, Abdurrahman Dede, Hancagız, Altun, Ovabeyli, Yusuf, Yedi yol, Baltaşı, Tarlabaşı, Hacılar, Duruca, Ozanlar, Şahin alan, Mutlu kaya, Yamaç altı, Haliliye, Başgöze, Zeynep ve Çiftlik mahallelerimizde ciddi ağaçlandırma faaliyetlerinde bulunduk. Şimdiye kadar 7 bin ağaç dikilmiş bulunmaktadır. Buradaki hedefimiz de en az 100 bin ağaç ve bu kapsamda da kırsaldaki mahallelerimizde özellikle mezarlıklar, Kur’an Kursları, Okul bahçelerini ağaçlandırıyoruz. Bu ağaçlandırmaları yaparken de öğrenci kardeşlerimize, çocuklarımızla bu ağaçlandırmayı yapıyoruz. Onlarında emeği geçiyor. Çocuklarımızdan beklentimiz bu ağaçlarını da güzel bir şekilde korumalarıdır.  Tabii Harran ovasının büyük bir kısmının da kendi bünyesinde bulunduran bir ilçe olarak ta bizim özellikle etrafı yeşillendirme konusunda hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Malumunuz şuanda da ağaçlandırma dikim dönemidir. Ve bu dönem kapsamında arkadaşlarımızla beraber farkındanlık konusunda bir çalışma içersindeyiz. Burada da ifade ettiğimiz gibi en az 100 bin ağaç ama hedef 200 bin fidanı bu sezonda dikmektir.” Dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA EN GÜZEL KARNE HEDİYESİ FİDANDIR”

Çocuklarla birlikte fidan dikiminin önemine de değinen Başkan Ekinci, “Çocuklarımıza en güzel karne hediyesi fidandır.” dedi. Başkan Ekinci, ‘’Yarıyıl tatilini değerlendirmek adına da öğrencilerimiz için de iyi bir faaliyet oldu. Öğrenci kardeşlerimizle beraber olduk, bir araya geldik. Ayrıca inancımız gereği kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin diyen bir dinin mensuplarız, inancın mensuplarınız. Böyle bir inanca mensup olduğumuz için de haliyle bu fidan konusunda farkındanlık oluşturmamız gerekiyor. Ama bunu öncelikle çocuklarımızla yapmamız gerekiyor. Öğrencilerimizi bilgilendirmemiz gerekiyor.  Çocuklarımız bilinçlenirse eğer bundan sonraki süreçte ağacın dikilmesi değil, sonrasını koruma noktasında da ciddi katkıları olacaktır.’’ şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.