banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Eyüpnebi Mahallesi hizmet bekliyor


Şanlıurfa’nın Büyükşehir olmasıyla beraber ilçe olan Eyubiye ilçesinde sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor. Eyyübiye ilçesine bağlı Eyüpnebi Mahallesi’ne herhangi bir hizmetin gitmediğini belirten Mahalle muhtarı elektrik, su, yol gibi problemlerinin olduğunu sorunlarının bir an önce çözüme kavuşulmasını istedi.  

Mahallenin bazı sokaklarında parke taşı olmadığından mahalle sakinlerinin çamur içinde olduğunu ifade ede Eyüpnebi Mahalle Muhtarı Ahmet Demir, “Parke taşı yapılmamış sokakların derhal yapılmasını istiyoruz. Bazı sokaklarımızda elektrik direği yok TEDAŞ’a müracaat ediyoruz dilekçe yazıyoruz bize olumlu bize cevap vermiyorlar” dedi.

Mahallede kanalizasyon olmadığından vatandaşların kendi imkânıyla kanalizasyon sorununu çözme çalıştıklarını dile getiren Muhtar Demir, “6- 7 sokağımızda vatandaşların kendi imkânı ile yaptığı kanalizasyon şuana kadar devam ediyor. Küçük sandık tipi dedikleri bir kanalizasyondur. Bu kanalizasyonların yapılması için ŞUSKİ’ye müracaat ettik ettiğimiz halde bu sorun çözülmedi.” ifadelerinde bulundu.

“Mahallenin bir bölümü tamamen hizmetten mahrum”

Eyüpnebi Mahallesinin bir bölümünde okul cami ve sağlık ocağının olmadığını, bu nedenle mahalle sakinlerinin okul ve camiye gitmekte büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade den Demir daha sonra, “Bir de Eyüpnebi Mahallesi Akçakale Yolunun aşağı tarafı Bahçıvan denilen mahallede cami yok, okul yok, parkları eksik çocuklar çıkıp bir yerde oynayacak, gezecek bir yer yok. Mahalle tamamen bu şeylerden mahrumdur. Mahallenin bir kısmında Cami var medreseler ama onlar tamamen mahrumdur. Aramızda yol var o yolda çok tehlike saçıyor. Çok tehlikeli olduğu için vatandaşlar çocuklarını bu tarafa yollamakta zorlanıyor. Mahalle 4 bin nüfusludur. O nüfusunda güzel yaşamaya sosyal tesisler olması için sosyal tesislerle beraber yaşamaya hakkı vardır. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmalarını istiyoruz” şeklinde sıkıntılarını dile getirdi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.