banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Evren Bulvarı demokrasi bulvarı oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Asım Güzelbey, konuyla ilgili açıklamasında, geçmiş dönemlerde belediyelerin verdiği isimlerin değiştirilmesi taraftarı olmadığını, bazı isimlerin kamu vicdanını rahatsız ettiği bir ortam oluşursa bu isimleri kaldırabileceklerini belirtti.

Güzelbey, Kenan Evren, ülkede 12 Eylül tarihinde darbe yapan isimdir. Günümüzde 12 Eylül tarihinde anayasa değişikliği ile birlikte bir çok vatandaşımızdan bu ismin değişmesi yönünde talep geldi. Kamu vicdanı ortamı oluşturduğu için bu ismin kaldırılmasını uygun görüyoruz. dedi.

Ayrıca, AK Parti grubunun Sezen Aksunun isminin bir sokağa verilmesi isteği ardından, CHP grubu da Gaziantepli sanatçı Edip Akbayramın isminin bir sokağa verilmesini teklif etti. Güzelbey, bu isimlerle ilgili istişare sonrası karar vereceklerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.