banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Evlilik yemini; Şans oyunları oynamayacağıma...

Bağcılar’da maddi imkansızlıktan evliliklerini ertelemek zorunda kalan 50 nişanlı çift Bağcılar Belediyesi tarafından evlendirildi. Seminere katılarak “Evlilik Sertifikası” alan çiftler ilginç bir de “Evlilik Yemini” etti.

Bağcılar Belediyesi Geleneksel 15’inci Toplu Evlendirme Şöleni’ninde dünya evine giren çiftler ettikleri yeminde “En az üç hayırlı evlat yetiştirmeye çalışacağıma söz veriyorum” dedi. Çiftler mutlu bir aile için şans oyunu oynamama, ömrü boyu cicim ayı yaşayacaklarına söz verdi. 

Bağcılar Belediyesi Geleneksel 15’inci Toplu Evlendirme Şöleni’ni gerçekleştirdi. Nişanlı olduğu halde maddi imkansızlıklardan dolayı evliliğini erteleyen toplam 50 çift bütün ihtiyaçları karşılanarak evlendirildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren, gelin ve damatlar kuaföre giderken, gelin arabaları da süslenmeye başlandı. Daha sonra gelinler damatlar tarafından evlerinden alınarak, şehir turuna çıkıldı.

ÖNCE DÜĞÜN YEMEĞİ, SONRA DÜĞÜN…

Konvoy halinde gerçekleştirilen şehir turunun ardından bir restaurantta düğün yemeği yendi ve damatlar nişanlılarına birer kırmızı gül verdi. Yemeğin ardından çiftler yine konvoy eşliğinde düğünün yapılacağı Bağcılar Olimpik Spor Salonu’na hareket etti.

HÜLYA POLAT GELİNLİK KOSTÜMÜYLE SAHNEYE ÇIKTI

Hülya Polat konseri ile başlayan düğün, salonu dolduran binlerce kişinin coşkulu alkışları arasında, çiftlerin salona girişiyle devam etti. Hülya Polat’ın sahneye gelinlik giyerek çıkması dikkatlerden kaçmadı. Dikkat çeken bir diğer olay ise çiftlerden bazılarının iki heyecanı aynı anda yaşaması oldu. Atanur Seçkin, Yeşim Usta ve Mithat Sarı bir taraftan evlilik heyecanı yaşarken diğer taraftan sınav heyecanı yaşadı. Seçkin, Usta ve Sarı dün (Pazar) sabah yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’na girdi.
Programın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bir insan için en büyük zenginliğin aile olduğunu söyledi ve evlenen çiftlere bu zenginliği kaybetmemeleri tavsiyesinde bulundu. Başkan Çağırıcı, düğün şöleninin gerçekleştirilmesine maddi ve manevi desteklerde bulunan işadamlarına da teşekkür etti.

Çiftlerin nikahı, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ve İbrahim Yiğit’in de nikah şahitlikleri eşliğinde Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı tarafından kıyıldı. Nikah işlemlerinin tamamlanmasının ardından takı merasimine geçildi. Zühtü Cerit isimli vatandaş her yıl olduğu gibi bu yıl da her bir çifte ikişer tam altın hediye etti.

EVLİLİK YEMİNİ ETTİLER SERTİFİKALARINI ALDILAR

Toplu Düğün Şöleni ile evlenen 50 çift, nikah masasına oturmadan öce, mutlu bir yuva için seminere katılarak “Evlilik Sertifikası” aldı. Gelin ve damatlar, aldıkları sertifikanın ardından ise ayrı ayrı “Nikah Yemini” etti. Gelinler, “’En az üç hayırlı evlat yetiştirmeye çalışacağıma’ ve ‘Hesapsız alışveriş yaparak bütçemizi zorlamayacağıma’” şeklinde yemin ederken, damatlar da “’En az üç hayırlı evlat yetiştirmeye çalışacağıma’, ‘Cicim ayları kavramını ortadan kaldırıp seni bir ömür boyu mutlu edeceğime’, ‘Şans oyunları ve kahvehane kültüründen uzak duracağıma’, “Özel günlerimizi unutmayacağıma’,  söz veriyorum” şeklinde yemin etti.

Zuhal Topal’ın sunuculuğunu yaptığı program, Sanatçı Kutsi’nin konseri ile sona erdi.

Şölene, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ve İbrahim Yiğit, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Necati Karagöz, Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş, Saadet Partisi Bağcılar İlçe Başkanı Şakir Şahin, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisi ile evlenen çiftlerin yakınlarından oluşan yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Haber 7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.