banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Ergenekoncu Paşayı Akçakale'den dolandırdılar
BALYOZ Darbe Planı kapsamında tutuklanan Korgeneral Nejat Bek’in, iki yıl önce Adana 6. Kolordu Komutanı olduğu sırada, “Telefonunuz Ergenekon tarafından kopyalanıp kullanılıyor” diyen bir kontör dolandırıcısına 2 bin 600 liralık kontör gönderdiği öğrenildi. Kontör dolandırıcılarının çok çok bilindik bir numarasına inanan ve 2 bin 600 liralık kontör gönderen Bek’in, dolandırıldığını anladıktan sonra emniyet ve savcılığa şikayetçi olduğu belirtildi. Telefonunuzu Ergenekon aldı

Adana’da 6. Kolordu Komutanlığı yaptığı 8 Kasım 2009’da Korgeneral Nejat Bek’i cep telefondan kendisini “Ankara Emniyet Müdürlüğü istihbarat biriminde görevli komiser” olarak tanıtan bir kişi aradı. Bu kişi, telefonda Korgeneral Bek’e “Telefonunuz Ergenekon tarafından 10 kez kopyalanmış. Bu hat değişik illerde kötü amaçla kullanılıyor. Bu işleri yapan kişilerin izlerini sürüyoruz, bunları yakalayabilmemiz için acilen kontöre ihtiyacımız var” dedi.

Komisere (!) ‘gönderdim’ dedi

İddiaya göre, Bek de, sahte komisere inanıp toplam da 2 bin 600 liralık kontör alıp şifrelerini kendisini arayan ‘sözde komiser’e bildirdi. Kısa süre sonra dolandırıldığını anlayan Korgeneral Bek, Adana Emniyet Müdürlüğü’ne ve Cumhuriyet Savcılığı’na avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Yapılan araştırmada, Bek’i dolandıran kişinin kullandığı cep telefonunun Ragıp Güldağ adına kayıtlı olduğu bu kişinin de yaklaşık 10 yıldır İngiltere’de yaşadığı belirlendi.

Suç duyurusu Urfa’ya gönderildi

Hattın sahte belgelerle alınma olasılığı bulunması üzerine GSM firmasından getirtilen görüşme kayıtlarında hatla Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinden görüşme yapıldığı saptandı. Bu bilgiler üzerine Adana Cumhuriyet Savcılığı yetkisizlik kararı vererek suç duyurusu dilekçesini ve belgeleri Akçakale Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi.

Halil Bilek / STAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.