banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

ERDOĞAN MEMURA YAPILAN ZAMMI AÇIKLADI

Başbakan Erdoğan, birazdan Ak Parti Meclis Grup Toplantısında 2011 yılı işçi ve Bağ-Kur emekli maaş zamlarının açıkladı. İşte Erdoğanın açıkladığı memura yapılan zam oranı...

Başbakan Erdoğan, emeklilere yapılacak zam oranını partisinin grup toplantısında açıkladı.

 

Başbakan Erdoğan, gündemdeki diğer konuşarı da özetle şöyle değerlendirdi..

- Çine barajı kendi sınıfında dünyada beşinci sırada. Tam 141 yıl önce hayal edilmiş olan gerçeği uygulamaya sokmuş bulunuyoruz. Abdülazize bent yapılması talebini iletiyorlar. Geçen zaman içinde ilerleme kaydedilemedi. Biz geldik çalışmaları hızlandırdık ve barajı tamamladık.

- Artık 8 yıl içinde yaptığımız hizmetleri bir kalemde anlatamıyoruz. Bir konuşmaya yapılan hizmetleri sığdıramıyoruz. Türkiye bir şantiye bu hizmetler devam ediyor. Bizler bu hizmetleri milletimizin şahsiyetinde yapıyoruz. Çocukların geleceğpe bakan gözlerinde görüyoruz.

- Gittiğimiz her yerde büyük bir sevgi seli ile karşılaşıyoruz. İstanbulda 25ten fazla noktada 3 gün içinde mitingler yaptık. Bu da bir coşkuyu gösteriyor. Millet bir kararı verdiği zaman onu değiştirmeye hiç kimsenin gücü yetmez.

- Ak Partinin ilk kurulduğu günlerde Anadoluda Trakyada nasıl muhabbetle kucaklanıyorsak, bugün çok daha fazlasıyla kucaklanıyoruz. Milletimize sevdasından dolayı muhabbetinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz milletimizi hayal kırıklığına uğratmadık. Çocukların gözündeki umut ışığını söndürmeyeceğiz. Bu millet kimin hizmet için çalıştığını iyi biliyor. Bizim için önemli olan milletin egemenliği ve hakemliğidir.

- Artık 8 yıl içinde yaptığımız hizmetleri bir kalemde anlatamıyoruz. Bir konuşmaya yapılan hizmetleri  sığdıramıyoruz. Türkiye bir şantiye bu hizmetler  devam ediyor. Bizler bu hizmetleri milletimizin şahsiyetinde yapıyoruz. Çocukların geleceğpe bakan gözlerinde görüyoruz.

- Gittiğimiz her yerde büyük bir sevgi seli ile karşılaşıyoruz. İstanbulda 25ten fazla noktada 3 gün içinde mitingler yaptık. Bu da bir coşkuyu gösteriyor. Millet bir kararı verdiği zaman onu değiştirmeye hiç kimsenin gücü yetmez.

- Ak Partinin ilk kurulduğu günlerde Anadoluda Trakyada nasıl muhabbetle kucaklanıyorsak, bugün çok daha fazlasıyla kucaklanıyoruz. Milletimize sevdasından dolayı muhabbetinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz milletimizi hayal kırıklığına uğratmadık. Çocukların gözündeki umut ışığını söndürmeyeceğiz. Bu millet kimin hizmet için çalıştığını iyi biliyor. Bizim için önemli olan milletin egemenliği ve hakemliğidir.

- Siyaset yapmak istiyorsanız cübbelerimizi çıkarın ve siyasi parti altında siyaset yapın dedik. Siz kendi kendinizi yıpratıyorsunz. Siz rahat durmadınız siyaset yaptınız. Biz yapmadık. Makamları siyaset aracı olarak kullandınız. HSYKda istifalar oldu. Hayırlıs olsun. Elinizi tutan yok. Geç kaldınız. Bunun adı dört dörtlük şovdur arkadaşlar. Kuru bahane. 14 Ağustosta mı bu iş bitti?

- Onlara siyaset yapacaksanız bir partinin çatısı altına girin dedik. Onlar ne dediler. Yargıyı yıpratıyorlar dediler. Makamlarını koltuklarını siyaset yapmak için kullandılar. Şimdi HSYKda istifalar oldu. Hayırlısı olsun. Yani sizin elinizi tutan yok. Geç de kaldınız. Bunu adı dört dörtlük şovdur. Çalıştırılmıyoruz falan işin bahanesidir. 14 Ağustosa kadar çalıştırılıyordunuz da şimdi mi çalıştırılmıyorsunuz. Erzurumdaki arkadaşlarınızın kararına müdahale eden siz değil miydiniz? Başka yerelere müdahale ederken çalışıyordunuz da şimdi mi çalışamıyorsunuz? Baskın gibi kararlar alırken çalışıyordunuz. Yargıtayda Danıştayda işimiz var deyin de biz de sizi anlayalım. HSYK istifalarını anlamak mümkün değil. Ayın 17sinde atılacak adımlarla bu boşluk dolacaktır. Sistem yolundadır. Herhangi bir aksama sözkonusu değildir.

- Bu olay milletin evet dediği Anayasa değişikliğinin ne kadar isabetli olarak göstermiştir. Millet üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü demiştir. Milletin zihniyetini bulandırmak isteyenlerin millet iradesini nasıl sindiremediği ortaya çıktı.

- Bugün grup toplantısının ardından Pakistana bir ziyaretimiz olacak. Bölgede yaşanan felaketin izlerini yerinde göreceğiz. Yarın Mecliste grup çalışmaları olması nedeniyle milletvekili arkadaşlarımızı yanımıza alamıyoruz. Sadece ilgili 4 bakanla birlikte bu seyahati gerçekleştireceğiz. Bölgede yapılaması gerekenleri yerinde inceleyeceğiz. Buradan Pakistan halkına bir kez daha geçmiş olsun diyoruz.

Cafesiyaset

EMEKLİ MAAŞLARI ZAMMI

7 milyon vatandaşımızın gözü kulağı biliyorum ki burada... Ondan önce ben gelinen noktayı özetlemek istiyorum. Emekli vatandaşımızın daha iyi nasıl hizmet alacağı yönünde çalışmalarımız sürüyor. Halkımız yapılanları çok iyi görüyor. Maaş kuyrukları çilesi bitti. İlaç kuyrukkları, hastane kuyrukları çilesi son buldu.

Emekli maaşları bizim dönemimizde enflasyona eritilmemiştir. 2002den bu yana en düşük Bağ-Kur maaşına yüzde 194 oranında zam yaptık. SSK işçi emeklisinin aylığı 8 yıllık dönemde yüzde 174 oranında artış yaptık.

Enflasyona ezdirmedik. Geçmişteki kayıpları telafi etme yoluna gittik.

1 Ocaktan itibaren. Düşük aylık alanlara daha yüksek zam.

Ocak ayında en düşük aylık alan 60 TL + yüzde 4 artış yapılacak.

2010 yılında en düşük maaş alanlara 80-91 TL arasında zam yapılacak. Bağkur emeklisi 511 TLden 591 TLye çıkacak.

En düşük SSK işçisinin maaşı  648 TLden 710 liraya çıkıyor. Temmuzda da 739 TLye çıkacak. SSK işçisinin maaşı yüzde 14 oranında artacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.