banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

Engelliler asker oldu FOTOĞRAFLI
Şanlıurfa Merkez ve ilçelerinden gelen 18 engelli “Engelliler Haftası” dolayısıyla 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında yemin etti. Düzenlenen yemin törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 20.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı, Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Bedih Şatoğlu, şehit yakınları ve temsili askerlik uygulamasına katılan askerlerle yakınları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sancak geçişi yapıldı. Törende birliğe katılan engelli Mehmet Akif Karaevli yaş kütüğüne engelli askerler adına plaket çaktı. Engelliler adına konuşan Karaevli “çok mutlu olduğunu” söyledi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise anlam dolu çok duygusal bir törenin icra ettiklerini belirterek, “Öncelikle bize yakışan, Şanlıurfa’ya yakışan bu. Bu 18 kardeşimiz Şanlıurfa’nın gururudur. Bu 18 kardeşimiz Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Yemen’de yatanların gururudur. Onların ruhlarını şad etmiştir. Bu toprakların dün olduğu gibi bugün de boş olmadığını gösterdiler. Bu toprakların mübarek olduğunu, kutsal olduğunu göstermiştir. Bu toprakların aslına kendine benliğine sahip olduğunu göstermiştir. Biz idarecilere, komutanlara, askerlere de ne kadar kutsal ne kadar güzel insanlara hizmet ettiğimiz hissini bize vermiştir. Bu duyguyu bize yaşattığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizleri yetiştiren aileleri tek tek kutluyorum. Şerefli Mehmetçikler, bu gönüllü arkadaşlar; sizlere ne kadar kutsal bir görev yaptığını, ne kadar şerefli bir görev yaptığını çok açık bir şekilde göstermiştir. Bu şeref, insan olarak hepimize yeter. Hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizi kutluyorum” dedi.

Yemin töreninde bir konuşma yapan 20.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı “Zorunlu sağlık nedenlerinden dolayı ifaa edemediğiniz askerlik mükellefiyetini askerlik uygulaması şeklinde yapma arzunuz ve bu kutsal görevi sizlerle birlikte icra etmek bizleri 20.Zırhlı Tugay ailesi olarak hem onurlandırmış hem de çok mutlu etmiştir” dedi.



Konuşmaların ardından 18 engelli yemin ederek bir günlük askerlik yapmanın heyecanını yaşadılar. Yemin sırasında engelli askerlerin ailelerinin zaman zaman duygulandığı görüldü.



Yemin töreninin ardından Vali Güvenç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı ve protokol üyeleri ile birlikte engelli askerlere karanfil verip tebrik etti. Engelli askerler ve aileleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Vali Güvenç daha sonra engelli askerler ve aileleriyle öğlen yemeğinde bir araya geldi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.