banner2
Öne Çıkanlar harran Camdaki Kız Trabzon Akçakale Kaymakamlığı Haymana

Engelliler 1 günlüğüne asker oldular


Tekerlekli sandalyeli ve koltuk değnekleri ile Tugay Komutanlığı'na gelen engelliler giydikleri askeri elbiseyle askerlik yemini etti. 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul bedensel engelli temsili askerlerle yakından ilgilendi. Engelliler sabah saatlerinde ilk yakınlarıyla birlikte Şanlıurfa Belediyesine ait araçlarla 20. Zırhlı Tugay Komutanlığının Yüzbaşı Ali Saim kışlasına geldi. 40 Bedensel engelli burada davul zurna eşliğinde çiçeklerle karşılandı. Nizamiyede işlemlerinin ardından 40
engelli askerlerin yardımıyla kışla içersine alınarak götürüldükleri kovuşlarda sivil elbiselerini çıkartıp askeri elbise giydi. Tekerlekli sandalye ve koltuk değneği yardımıyla yürüyenlerinde bulunduğu engelliler tören alanına getirildi.
Düzenlenen temsili bedensel engellilerin yemin törenine Garnizon Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul, İl Jandarma Komutanı Albay Şükrü Cumhur, engellilerin aileleriyle askerler katıldı. Askeri bando eşliğinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Tugay sancağının yerini almasıyla yemin törenine geçildi. Masaların üzerinde bırakılan Türk Bayrağı ile silaha el basın askerlik anıtının içilmesinin ardından bir engelli Mehmetçik yaş kütüne dönem plaketini çaktı. Şanlıurfa 20. Zırhlı
Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul daha sonra bir konuşma yaptı.kurul konuşmasında, "Bir takım sıkıntıları göz ardı ederek kutsal askerlik görevini yerine getirmek için kışlaya gelen ve askerlik yemini eden engellilerin her türlü hizmeti yerine getirebileceklerini gösterdi. Türk milletinin ordusu halktır" dedi.
Tugay Komutanı Taci Kurul konuşmasının ardından tören alanında yanlarına gittiği engellilerle bir süre sohbet etti. Tugay komutanından yoğun ilgi gören bedensel engelliler aileleriyle askeri kıyafetli hatıra fotoğrafı çektirdi. Askerlik duygusunu bir günlük bile olsa yaşayan engelliler, yaşadıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını söylediler.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.