banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Messi’ye rakip PTT 1 Ligde Haftanın Hakemleri açıklandı Üstad Bediüzzaman Hazretleri Tarık Ongun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı A. Kadir Üründü, engelli vatandaşların yaşamlarının kolaylaştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Engellileri yılda bir gün hatırlamak yerine aslında yılın her günü hatırlama gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydeden Üründü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün bir yandan engelli vatandaşların yaşadığı sorunları ve bu konuda yapılması gerekenleri öne çıkarırken, öte yandan da engellilerin mevcut sorunlarının çözümünün tartışılması için de bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Üründü, Mardin özelinde duyarlılık sahibi vatandaşlara, sivil toplum kuruluşlarına, yerel yönetimlere düşen görevler görev ve sorumlulukların olduğunu hatırlattı.

Mardin’in kendine özgü yerleşimiyle diğer şehirlerden çok daha farklı, engelliler için yaşanabilirliği oldukça zor bir şehir olduğunu aktaran Üründü, “Kadim kültürü ve mimari yapısıyla Dünya'ya model şehir olarak sunulan Mardin'imizde Engellilerimizin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun kısacası şehrimizde yaşayan her bireyin ortak sorunudur. Dar sokakları, yüksek merdivenleri ve yetersiz kaldırımlarıyla Mardin, özellikle de engelli vatandaşlarımız için yaşanması oldukça zor bir şehirdir. Engelli vatandaşlarımızın normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olacaktır. Her konuda olduğu gibi; engellilerimizin sorunlarının çözümü noktasında da kurumsal hizmetlerin, toplumsal duyarlılığın ve anlayışın gelişmesi gerekmektedir. Engellilerimizin sorunlarının çözümü noktasında Mardin'de engelsiz bir yaşamın geliştirilebilmesi için; kamu-sivil ayrımı gözetmeksizin bütün kurumların bir araya gelerek, gerekli çalışmaları yapmak üzere sorunları masaya yatırmaları gerekmektedir. Engellilerimize yaşamını kolaylaştıracak kanunlarla da sabit olan yükümlülüklerin gereğini yerine getirmeleri gerekmektedir” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.