Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_mdu0bs66d9mdrjm94jj52ups65, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Emniyet Hakkında Suç Duyurusu haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Emniyet Hakkında Suç Duyurusu

Şanlıurfa'da Ortak Payda Derneği Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu. Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada "Kamuoyunca bilindiği üzere, Şehrimizin ulaşım problemi gün geçtikçe artmakta ve yetkililerce günlük çözümler üretilmektedir. Çözümlerin kalıcı olması için trafik konusunda kapsamlı bir planın ve bu plana dayalı sistemli bir uygulamanın olması elzemdir. Aksi halde önümüzde 5 yıl içerisinde bu sorun, daha da büyüyecek ve ulaşımı -belki de- bir daha çözülemez hale getirecektir. Bu genel tespitimizin yanında bugün daha özel bir soruna değinmek istiyoruz. Bu da şehrimiz de adeta “trafik terörü” oluşturan kamyonlara ilişkindir. Bu taşıtların şehir içerisinden geçmesi taşıdıkları yük ne olursa olsun ve güzergahları nereyi gösterirse göstersin ciddi ve sıkıntılı durumlar oluşturmaktadır. Son günlerde emniyet müdürlüğünün bu kapsamdaki denetlemeleri olmakla birlikte yeterli olmadığını tespit etmiş bulunmaktayız.

Taşıdığı yükler açısından ise kamyonların daha büyük sıkıntılar yaşattığı/yaşatacağı kaçınılmaz bir gerçektir. Zira, LPG türü yanıcı ve yakıcı madde taşıyan araçların yerleşim birimleri içerisinden geçmesi trafik politikamızın şans eseri bizi kurtaracak kadar eksiklik içinde olduğunu göstermektedir. Zira bu tip bir olayın yaşanmamış olması kesinlikle yaşanmayacağı anlamına gelmez. Bir çok kimsenin ölümü ile sonuçlanan ve kamyonların sebep olduğu kazaların sayısı oldukça fazladır.

En son 4 ocak 2010 tarihinde meydana gelen kaza; Fırat Kongül isimli küçük çocuğun ölümüne neden olan kaza da yine “kamyon” vardı…. Bu örnekleri arttırmak mümkündür, son beş yıl içersinde ilimizde (şehir merkezinde) kamyonların sebep olduğu/ karıştığı kaza sayısı yaklaşık olarak 450 dir. Bu gidişe “dur” denilmeli ve kamyoların şehir içine girişi kesinlikle engellenmeli, görevinde savsama gösterenlerin cezalandırılması sağlanmalıdır. Biz de bu amaçla bugün burada ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bundan sonraki aşamada hemşerilerimizin bu konuya hassasiyet göstermesini ve mücadele etmesini beklemekteyiz. Kamuoyuna Saygı İle Duyurulur" denildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.