banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya

Emekliyi Yalancı Durumuna Düşürdüler

Emekli Bir-Sen  Ş.Urfa İl temsilcisi  Mehmet İMRE Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’in Emekliyi Yalancı Durumuna Düşürdüğünü söyledi.

 

Emekli Bir-Sen  Ş.Urfa İl temsilcisi  aynı zamanda sitemizin de değerli yazarı olanMehmet İMRE, yaptığı açıklamada Şöyle dedi: “Emeklilere promosyon sözü veren ancak bu sözü yerine getirmeyen Çalışma Bakanı Ömer Dinçer ile SGK Başkanı M. Emin Zararsız’ın istifasını istiyoruz. Çünkü emeklileri mağdur ederek yalancı durumuna düşürdükleri için istifa etmeye davet ediyoruz.

 

Bakan Dinçer, Bizi “Yalancı Durumuna” Düşürdü

Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’i 02.06.2010 tarihinde ziyaret eden genel başkanız emeklilerinde bankalardan promosyon alması konusunda Dinçer’den söz almıştı aradan geçen altı aya rağmen bu sözün tutulmadığını görüyoruz. Ayrıca son anayasa değişikliğinde toplu sözleşme hükümlerinin emeklilere yansıtılmasıhükmü ile Emekli Sandığı emeklilerine de 80 TL yansıtılacağı vaadinde bulunmasına rağmen buda gerçekleşmemiştir.

Bakan Dinçer’in promosyon sözü sonrası emeklilerin büyük bir umuda kapıldığını bu umudun büyük bir hayal kırıklığına dönüşmüştür. Çalışma Bakanı Sayın Ömer Dinçer, Emekli Bir-Sen heyetinin önünde maaş promosyonu emeklilere de verilecek sözünü verdi. Bizde Bakanın sözüne güvenerek emekliye promosyon geliyor müjdesini kamuya açıklayarak yalancı durumuna düşürüldük. Bundan dolayıdır ki Çalışma Bakanından istifasını bekliyoruz. Ülkemizde yaşayan 9 milyon 250 bin emekliye ayrımcılık yapılmıştır. 2007’den bu güne kadar 2007/21, 2008/18 ve 2010/17 sayılı Başbakanlık genelgesi ile çalışanlar maaş aldıkları bankalardan Promosyon alırlarken emeklilerin mağduriyeti halen devam etmektedir.”

SGK Başkanı da İstifa Etmeli

Emekli bir sen olarak SGK Başkanı M.Emin Zararsız’ın da sayın bakanla birlikte istifalarını,  “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile SGK Başkanı da kendi kurum personellerine maaş aldığı bankalardan promosyon alırlarken, biz emeklilerin hakkı olan maaş promosyonumuzdan ise kimlerin istifade ettiği bilinmemektedir. Ayrıca Zararsız kendi personelinin promosyon alması için ilgili bankalara (emeklilerin maaşlarını da size yansıtırım pazarlığı yaptığı iddia edilirken)  emeklilerin göz ardı edilmesi bizleri derinden üzmektedir. Açlık ve yoksulluk sınırları içerisinde kalan ömürlerini sürdüren emeklilerin Promosyona daha çok ihtiyacı olduğunu kabul etmesine rağmen bugüne kadar her hangi bir olumlu gelişme olmamıştır. Emekliler kafeste keklik’mi dir bilhassa siyasilerin gözünde Emekliler ipoteklimidir. Emekli sandığı emeklisi ile çalışanın maaş farkı yarı yarıya düşerken, buda yetmiyormuş gibi banka sadakası vadinde bulunan Sayın Dinçer ve Zararsızı emeklilere karşı dürüst olmaya ve bu duyarsız tavırlarından dolayı istifaya davet ediyoruz.”

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.