Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_ibqfp3ffulp2oqi851qnrvi8a1, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Elektriği kesilen mahalleye yeni trafo haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Elektriği kesilen mahalleye yeni trafo

Ceylanpınar’da yaşanan elektrik kesintileri ve yaz sıcaklarından dolayı yaşanan aşırı yüklenmelerden dolayı Dicle EDAŞ Şanlıurfa Proje Tesis Müdürlüğü tarafından yapılan tesis çalışmaları kapsamında elektrik sorununa çözüm bulunması için çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışmalar kapsamında Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi Ulu Camii Mahallesinde elektrik kesintilerini önlemek için 400 kVA’lık trafo yerleştirildi. Yerleştirilen trafo ile yaşanan elektrik sıkıntısına bir nebzede olsa çözüm bulunacağı belirtildi.

Ulu Camii Mahallesinde tesis edilen trafo ile birlikte Aydınlık, İnkılap ve Mevlana Mahallerinin de elektrik kesintilerinin çözüldüğünü belirten DEDAŞ Arıza Bakım Ve Onarım koordinatörü Murat Oğuz, yatırım kapsamında yapılan bu çalışmada trafolara yüklenme durumlarının dikkate alındığını söyledi.

Oğuz,  “Aşırı yüklü ve yanma tehlikesi olan trafoların, besleme alanları ve tüketicilerde meydana gelen gerilim düşüklüğü değerleri verileri doğrultusunda ilave veya güç artışı yapılması zaruri halde olan bölgede tesis çalışmaları gerçekleştirildi. Yeni trafo ile birlikte birçok mahallenin elektrik sorununu çözdük. Ceylanpınar halkından ricamız, elektrikleri tasarruflu kullanmaları. Yaşanan arızaların da aşırı yüklenme ve israftan dolayı meydana geldiğinin unutulmaması gerekir.”  dedi.  (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.