Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_1pk2rn7852t7hgncm8v865bip1, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Ehliyette yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Ehliyette yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor

Sürücü belgesi alma süreci ve ehliyette yapılacak değişikliklere ilişkin yeni uygulama 1 Ocak 2016’da başlıyor. Yeni uygulamayla ehliyetler 17 sınıfa çıkarılacak ve tüm ehliyetler 5 yıl içinde değiştirilerek 180 ülke ile uyumlu hale getirilecek.

Yeni yılla birlikte başlayacak yeni dönemde ehliyet değişimi için ilk olarak emniyet müdürlüklerinin trafik tescil şubelerine başvurulacak.

Ehliyet değişimi için sürücülerden biyometrik fotoğraf, tek hekimden alınan 'sürücü olur' sağlık raporu istenerek parmak izi alacak. Sürücüler ayrıca 15 lira hizmet bedeli ödeyip dekontunu da trafik tescil şubelerine teslim edecek.

Değerlendirme sonucunda verilecek yeni tip ehliyetle tek merkezde basılarak sürücülerin adresine postalanacak.

Verilecek ehliyetlerin süresi 5 ila 10 yıl arasında değişecek. Süre sonunda sürücü yeniden sağlık kontrolünden geçirilerek ehliyetini yenileyebilecek.

Buna göre, yeni ehliyetler minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makinesi sınıfları için 10 yıl geçerli olacak.

Öte yandan, TBMM’de bekleyen tasarının yasalaşmasıyla birlikte ehliyet verme işlemleri yetkisi 1 yıl içinde Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınarak nüfus müdürlüklerine devredilecek. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.