banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Eğitimcilerden şiddet olaylarına tepki

Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Eyüphan Kaya, son günlerde artan şiddet olayları hakkında yazılı basın açıklaması yayımladı.

Halkın PKK’den çok çektiğini ifade eden Kaya, “Öz yönetim ve öz savunma hileleriyle bu halka verdiği sıkıntı Kürt halkına dahi ‘Artık yeter’ dedirtmektedir. Daha fazla zayiat vermeden, ya silah bırak insanca beraber yaşayalım ya da Türkiye Kürdistan’ını terk et, artık yeter diyoruz.” dedi.

PKK’nin ‘Kürt halkları adına mücadele ediyoruz’ iddiasının inandırıcılığını kaybettiğini belirten Kaya, Türkiye Kürdistan’ında Sosyalist/Komünist bir yönetim oluşturmak istendiğine dikkat çekti.

Mevsimlik işçilere yapılan saldırıları da kınayan Kaya şu ifadelere yer verdi: “Yetmiyormuş gibi bir de helal bir lokma kazanmak için ülkenin sağına soluna dağılan mevsimlik işçilere ve Komşunuz olan Kürtlere saldıranlar oluyor, bu kabahattir, bu rezalettir, bu adi davranışlardır. O insanlar elleri öpülesi kimselerdir, unutmayın ülkemiz ayaktaysa bu insanların yüzü suyu hürmetinedir.” (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.