banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Mardin

Eğitim-Bir-Senden İnsan Hakları mesajı

Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı. Eğitim-Bir-Sen Mesajında; özgürlükçü bir anayasa istediklerini tekrarladı.

İşte Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeni ile yayınladığı  mesaj; “Yüce yaradan insanoğlunu eşrefi mahlûkat olarak yaratmış. Yaratılanların en şereflisi olan insan, bu sebeple hiçbir özelliği olmadan dahi sadece insan olduğu için bazı haklara sahiptir. Tek başına, insan sözcüğü üzerine inşa edilecek bir düşünce sisteminde milliyetçilik, toprak, beyaz-siyah deri, Kızılderili-Aborjin, Alevi - Sünni, Kürt-Türk kelimelerinin hiçbir anlamı olmaz. Biz kamuoyundan yalnızca bugün için, bütün ön yargılardan kurtularak herkese insan olduğu için değer verecek bir dünyanın hayalini kurmalarını istiyoruz.  Böyle bir dünyada herkes görecek ki, Kürt’lerin haklarını ellerinden almanın aslında hiçbir anlamı yokmuş, derisi siyah olanlar dünyaya geldiklerinde beyaz derili insanlarla aynı şartlara sahiplermiş, ülkelerin sınırlarını kaldırmak, sınırlar içerisine hapsolmaktan daha iyiymiş… Evet, böyle bir dünyada işkence hiçbir canlıya mazur görülemeyecek bir korkaklık olacağından, işkence gören kim olursa olsun herkes karşı çıkar. Darbenin iyisi, kötüsü olmaz böyle bir dünyada, insan iradesine ipotek koyan her türlü müdahale çirkindir, zulümdür ve buna göre karşılık görür.

10 Aralık 1948 yılında yayınlanan “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi” insan olarak sahip olmamız gereken hakların neler olduğunu çok iyi tarif etmiştir. Yaşama hakkı, eğitim hakkı, düşünceyi özgürce ifade etme hakkı, anadilde konuşma hakkı, özel yaşam hakkı…vb.hakları teminat altına alan bildirgeye imza koyan ülkelerin büyük bir çoğunluğu, ne yazık ki bu metne sadık kalmamaktadır. Ve yine ne yazık ki, yazılı metinler, kanunlar,yönetmelikler ne kadar mükemmel hazırlanırsa hazırlansın, uygulayıcıların zihinleri istemediği müddetçe hiçbiri yaşama hakkı bulamayacaktır.

Biz Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen olarak, devletin insana hizmetini temel ilke olarak kabul eden, özgürlükçü bir anayasa özlemini tekrar dile getiriyor, bütün insanlığın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyoruz.”

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.