Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_e2v0fg8q4fv2tqd35o5gkltch7, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Edene içme suyu için top belediyede haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Edene içme suyu için top belediyede

                         İl Genel Meclisi Şubat ayı 4. olağan toplantısı, Y.Mimar Mehmet Uğur BEYAZGÜL Başkanlığında başladı, Gündemin yoğun olduğu toplantıda  Edene Grup içme suyu Projesi ön plana çıktı.

Başkan BEYAZGÜL; Meclis Üyelerinin vermiş olduğu Edene Grubu içme suyu projesi kapsamında ki ünitelerin susuzluğunun giderilmesi için, Şanlıurfa belediyesi ve özel idare arasında yapılan  Protokol gereği, Şanlıurfa belediyesinin yükümlülüklerini yerine getirmemesi dolayısıyla yaptığı açıklamada; "Her resmi kurum imzasının gereğini yapmalıdır dedi. Köyde yaşayan insanların susuzluğu da en az şehirde yaşayanlar kadar önemlidir",diyen başkan Beyazgül il genel meclisimizin konunun peşini bırakmayacağını açıkladı…

          Bilindiği gibi Şanlıurfa Edene grup içme suyu amacı öncelikle ovadaki susuz ünitelere ve son dönemlerde Bölgede sulu tarıma geçilmesi nedeniyle mevcut Yer altı suyu  ve Yerüstü su  kaynaklarının kirlenmesi nedeniyle sağlıklı içme suyu olmayan yerleşim birimlerine  sağlıklı içme suyu sağlamaktadır. toplam 261 ünitedir. Proje 4 grup şeklinde (Ş1,Ş2,Ş3veŞ4) olarak isimlendirilmiştir.

            ÖZEL İDRENİN GEREKLİ ÖDEMELERİNİ YAPTIĞI HALDE

 Şanlıurfa Belediyesi yükümlülüğünü yerine getirmediğinden Ş1 olarak adlandırılan Merkez  (19 Ünitenin şebekesi bitirilmiş kullanıma hazır, 22 Ünite de 2010 yılı sonuna kadar hazır olacak ) 41 Ünite halen susuz durumdadır.

Edene Grubu içme suyu projesi kapsamında ki ünitelerin susuzluğunun giderilmesi için, Belediyenin neden bağlantı yapmadığının araştırılması için  Önerge  İçişleri Komisyonuna havale edildi. Komisyonun bu konuda detaylı bir araştırma yaparak meclisimize bilgi verilmesi istendi….

Şanlıurfa Edene grup içme suyu Ş1 41 Köy, Ş2 37 Köy, Ş3 104 Köy ve Ş4 79 olmak üzere Merkez, Harran ve Akçakale İlçelerine sağlıklı içme suyu verecektir. 2007 den beri 21.500.000 Tl. Ödenek harcanarak yapılan bu proje halen çalışmamaktadır.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.