banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Düşünce ve İnanç Platformundan cami yakılmasına tepki

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde geçtiğimiz günlerde yakılan ve büyük bir kısmı kullanılamaz hale gelen tarihi Fatihpaşa (Kurşunlu) Camii’nin yakılmasına Düşünce ve İnanç Platformu Dönüm sözcüsü Lokman Özkan sert tepki gösterdi.

Olayların hiç kimseye faydası olmadığı ve özellikle bölge halkına zarar verdiğini belirten Özkan, “Sokaklar ve evler harabe haline geldi. Bununla yetinmeyenler İslam’ın Kutlu sallarına ibadethanelerine zarar vermeye başladılar, bunun en somut örneği tarihi bir dokuya sahip olan Diyarbakır’daki Kurşunlu Cami’nin yakılmasıdır. Biz müminler topluluğu olarak öncelikle İslam’ın kutsallarına ve ibadethanelerine yapılan bu saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Tarihi ve İslami değerlere saldırmak kimse hiç bir şey kazandırmaz aksine toplum içinde kapanması zor olan yaralara yol açar. Bu, insanlık ve İslam dışı harekette bulunanlar hem tarih önünde hem de Müslümanların vicdanların da yargılanacaklar.” dedi.

“Bunlar için dünyada rezillik, ahirette de büyük bir azap vardır”

‘Allah’ın mescitlerinde onun adının anılmasını yasak eden ve onların yıkılması için çalışandan kim daha zalimdir. Böyleleri oralara (eğer girerlerse) ancak korka korka girebilmelidirler. Bunlar için dünyada rezillik, ahirette de büyük bir azap vardır.’ ayetini hatırlatan Özkan, “Düşünce ve İnanç Platformu bileşenleri olarak kültürel ve dini değerlerimize yapılan saldırıları bir kez daha lanetliyoruz. Halkın zarar göreceği hiçbir eylemin ne bölgemize ne de Kürt halkına bir faydası vardır. Aksine bu toplumun dejenerasyona uğramasını, değerlerinden kopmasını ve ekonomik olarak kötü duruma düşmesini isteyen muarızları sevindirir.” şeklinde belirtti.

Açıklamanın devamında Özkan, “Bizler, bu bölgenin söz sahiplerine, kanaat önderlerine ve siyasetçilerine sesleniyoruz küresel güçlerin bu bölgeyi daha fazla karıştırmasına ve kardeş kavgasının daha fazla körüklenmemesi için harekete geçmesini istiyoruz. Ölen her bir genç yüreğimizden kopan bir parçadır. Geleceğimizin teminatı olan bu gençliğin heba olmaması için el birliği ile bölgemizi huzura getirecek adımları atalım.” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.