Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_mjsbn87c5mm9q4obfls8ntj111, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Dünya İsrail'in zulmüne kör ve sağır haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Dünya İsrail'in zulmüne kör ve sağır

 İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepkisini yaptığı bir açıklamayla dile getiren MEMUR-SEN Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Çoşkun, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa külliyesine ait kubbenin altına kadar girerek mihrabı çiğnemesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı çirkin saldırıya sessiz kalınamayacağını belirten Çoşkun, “Uluslararası kurumlar, insan hakları örgütleri, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve UNESCO, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların son bulması, kuşatmanın kaldırılması için harekete geçmelidir. İsrail, faşist uygulamalarıyla, işgaliyle, saldırılarıyla uluslararası hukuku, bütün semavi dinlerin hukukunu ihlal etmeye devam ediyor. Kudüs bütün semavi dinlerin ortak coğrafyası, Mescid-i Aksa bütün Müslümanların ortak mabedi ve tüm insanlığın ortak mirasıdır, belleğidir. Bu belleği yok etme çabasına giren İsrail, tüm insanlığın şuurunu hedef aldığını bu hain saldırıyla bir kez daha belgelemiştir”dedi.

“İsrail, dünyanın sessizliğinden cesaret alarak saldırıyor”
“İsrail'in Filistin'deki soykırımına sessiz kalan dünya artık zulme dur demeli” ifadelerini kullanan Coşkun, “Uluslararası kurallar medeniyet ve kültür mirasına karşı bu tür saldırıları yasaklamasına rağmen İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alması dünyanın sessizliğinden ve seyirciliğinden aldığı cesaretle hareket ettiğini belgeliyor. Tüm Dünya'yı terör devleti İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılarını, faşizan uygulamalarını uluslararası düzeyde açıkça kınamaya ve bu mukaddes mekânı korumaya çağırıyoruz”şeklinde konuştu.

“İsrail ateşle oynuyor”
İsrail’in Filistin’de mazlumları katlederek ateşle oynadığına dikkat çeken Coşkun,  “İsrail bunun farkına varmalı, aksi halde kendi tutuşturduğu fitne ateşinde yanacağı konusunda uyarılmalıdır.  Türkiye devletiyle, milletiyle, sivil toplum örgütleriyle Filistin konusundaki hassasiyetini artırarak devam ettirmeli, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya yönelik Siyonist işgalin sona ermesi ve tekrarlanmaması için bölgedeki dinamiklerin ortak bir tepki vermesini sağlayacak insani, siyasi ve diplomatik girişim yapmalıdır” ifadelerinde bulundu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.