banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Dostlar Topkapı’da buluştu

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dostlar Meclisi’nin kurucularından Av.Remzi Yedikardeş, 38.defa bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Dostlar Meclisi’ni birlikte kurduğu arkadaşlarından birçoğunun İstanbul dışına çıktığını hatırlatan Yedikardeş, “Bugün o arkadaşlarımızdan birini mikrofona davet ediyorum” diyerek, Düzce Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adayı olmak için Merkez Valiliği görev inden istifa eden Dursun Ali Şahin’i anons etti.

Şahin, Bakırköy’de kaymakamlık görevini sürdürürken birkaç kişiyle kurdukları Dostlar Meclisi’nin birkaç gün içinde 20 kişiye, şimdilerde ise 200’lere yükseldiğini hatırlattı. İstanbul’un bir dünya şehri olduğunu vurgulayan Şahin, böyle bir kentte bir araya gelmenin ise huzurun vesilesi olduğunu sözlerine ekledi.

Gecenin konuşmacıları arasında yer alan İlahiyat Profesörü Ramazan Ayvalılı ise, İmam-ı Rabbani Hazretlerini anlattı.

Prof. Dr. Mustafa Tosun da, konuşmasında dostluk konusunu ele alarak, “Hatasız dost arayanlar dostsuz kalır. Dostlukla menfaat ilişkisini ayırt etmek lazım. Dostlar yaptıklarıyla, menfaatçiler ise yapmadıklarıyla anarlar” dedi.

BÖLGEMİZDE NELER OLUYOR?

Gecenin son konuşmacısı ise Türkiye Gazetesi Yazarı İsmail Kapan oldu. “Bölgemizde neler oluyor?” konusunu işleyen Kapan, bölgede Türkiye’yi ilgilendiren çok önemli gelişmelerin kaydedildiğini söyledi. İran’ın, Humeyni’den sonra ilk kez uluslararası sistem tarafından muhatap alındığını ve bu gelişmenin dünyayı heyecanlandırdığını belirten İsmail Kapan, “İran’a uygulanan ambargo Türkiye’yi de olumsuz etkiliyordu, bu gelişmeler Türkiye’nin lehine” dedi.

Kapan, batının çifte standart uyguladığı Suriye’de suların er geç durulacağını ve bu rahatlama ile Türkiye’nin önünün açılacağını ifade etti.

Türkiye’nin Irak konusunda da aktif bir politikası izlemesinin hakkı olduğunu savunan İsmail Kapan, bu ülkede 1990 yılındaki Körfez Savaşı’ndan bu yana iç çatışmalar çıktığını hala Sünni-Şii mücadelesi şeklinde devam ettiğini hatırlattı. Rahmetli Özal’ın 20 yıl öncesinden Irak konusunda öngörüsü olduğunu ve Talabani ile Barzani’ye büyük cesaret göstererek diplomatik pasaport verdiğini kaydetti. Kapan, Türkiye-Irak arasındaki limoni ilişkilerin son zamanlarda düzelmeye başladığını ifade etti.

Türkiye’nin Mısır’la olan ilişkilerine de değinen Kapan, darbeden sonra en alt seviyeye inen ilişkilerin bir süre daha böyle devam edeceğini ancak Mısır halkının eninde sonunda emeline ulaşacağını ve istediği rejimi iktidara getireceğini söyledi. Türkiye’nin Mısır politikasının doğru olduğunu vurgulayan İsmail Kapan, uzun vadede Türkiye’nin bu politikadan karlı çıkacağını sözlerine ekledi.

İlahilerin söylendiği Dostlar Meclisi’nin 38.Toplantısı, Kuran-Kerim tilaveti ve toplu hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.