banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Domuz gribinden ölen kadının doktoru konuştu

Kızıltepe’nin Büyükdere (Bunas) Mahallesi’nde üşüme, titreme, nefes darlığı ve yüksek ateş şikâyetiyle 3 Ocak’ta Kızıltepe Devlet Hastanesine geldikten sonra hayatını kaybeden evli ve 3 çocuk annesi Suriyeli Zehra Faris, yapılan tetkiklerin ardından domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünden öldüğü tespit edilmişti.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Kızıltepe Devlet Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Dr. Gülizar Tekçe İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) önemli açıklamalarda bulundu.

Dr. Tekçe, hastanın geldiğinde sağlık durumunun iyi olmadığına dikkat çekerek, yapılan tüm müdahale rağmen hastayı kaybettiklerini söyledi. Tekçe, evde yaşayan diğer bireylerin gribal enfeksiyonlarının olduğu takdirde erken önlemin alınması için hastaneye başvurmaları gerektiğine vurgu yaptı.

“Tüm müdahaleye rağmen hasta toparlanamadı”

Yapılan tüm müdahaleye rağmen hastayı kaybettiklerini aktaran Dr. Tekçe, “03.01.2015 tarihinde gece saat 24.00 civarında üşüme, titreme, nefes darlığı ve yüksek ateş şikâyetiyle hasta, hastanemizin aciline gelmişti. Acil doktorumuz bana haber verdikten sonra geldiğimde hastanın genel durumu çok iyi değildi. Hastayı yatırdıktan sonra gereken tüm tedaviyi yaptık ama hasta bir türlü toparlanamıyordu. Üzülerek ifade edeyim ki, maalesef ertesi günün sabahı 05.00’e doğru hastamızı kaybettik.”

“Hasta aniden kötüleşip hayatını kaybedince ilk olarak domuz gribi aklıma geldi”

Hastanın aniden kötüleşip hayatını kaybetmesinin ardından ilk olarak domuz gribinden şüphelendiğini vurgulayan Tekçe, “Yakınlarının verdiği bilgiye göre, 4 gündür evde gribal enfeksiyon düşünüldüğü için hastaneye getirmemişlerdi. 39 yaşında bir hasta daha önce bilinen hiçbir hastalığı yokken bir gribal enfeksiyon sonrası bu kadar kötüleşip hastayı kaybetmemize neden oluyorsa aklıma ilk olarak domuz gribi geldi. Bunun dışında genç bir hastayı bu kadar hızlı ilerletecek bu kadar düşkün yapabilecek bir hastalık yok. Bunu üzerine kan ile balgam tahlilini Mardin İl Halk sağlığı müdürlüğüne gönderdim. 4 gün sonra gelen sonuçlarda hastanın domuz gribi olduğu anlaşıldı.” diye konuştu.

Son olarak diğer aile bireylerine seslenen Tekçe, “Kaybettiğimiz hastamızla aynı ortamda kalan diğer aile bireylerinde gribal enfeksiyon şikayeti varsa geç olmadan bir an önce hastanemize başvursunlar ki önceden önlemini alalım.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.