banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Domates fiyatları yükseldi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki hasadın bitmesi ile domates fiyatları yükseldi. Daha önceleri toptan fiyatı 0,30 kuruş olan domates, şimdi 1 lira 80 kuruşa satılıyor. Pazarda ise 2 ila 2,5 liraya alıcı buluyor.

Elde edilen hasadın ihraç edilmesinden dolayı fiyatın yükseldiğini dile getiren Diyarbakır Sebze ve Meyve Hali Esnafı Sedat Durmaz, “İhracat elini piyasadan çektiği zaman fiyatlarda düşüş oluyor. Bölgedeki hasadında bitmesi de fiyatları etkiliyor. Şu anda birçok ilçe hasadını piyasaya süremiyor. Bu da fiyatları etkiliyor. Şu an satış fiyatlarımız 1 lira 80 kuruştur, pazarda ise 2 ila 2,5 liraya alıcı buluyor.” dedi.

“Kış olunca Antalya ve batı illerinden domates alıyoruz”

Bir diğer esnaf Garip Uyansız ise kış aylarına doğru fiyatların biraz daha yüksek olduğunu belirtti. Uyansız devamla, “Yazın hasat boldur. Hasat bol olunca domates fiyatları da ucuz olur. Bu bütün ürünlerde geçerlidir. Kış olunca Antalya ve batı illerinden domates alıyoruz. Oradan buralara gelen domatesin de fiyatı yüksek oluyor. Bence domates fiyatlarının şimdiki seyri normaldir.” ifadelerini kullandı.

“Ocak ayında hasat başlar bu da fiyatların düşmesine sebep olur”

Domates fiyatlarının daha önce bölgede hasadın bol olması nedeniyle fiyatlarının uygun olduğunu söyleyen Fırat Taş ise şöyle konuştu: “ Bitlis’in Ahlat İlçesinde hasat piyasadayken domates 0,30 kuruştu. Daha sonra hasat bitince fiyatlar yükseldi. Şimdi batı illerinden çıkan hasadı alıyoruz. Bazı yerlerde daha hasat çıkmamış. Bunlar nedeniyle şu anda 1 lira 80 kuruşa toptan satıyoruz. Ocak ayında hasat başlar bu da fiyatların düşmesine sebep olur.” (M. Hüseyin Temel – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.