banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Suriye Haliliye ABD

Dolandırmadığı kimse kalmamış

Bazen savcı, bazen üst düzey bürokrat, bazen emniyet müdürü oldu. Böyle dolandırıcılık örneğine az rastlanır. Liderlerin bile adını kullandı.

 

  Polise, cezaevi müdürlerine talimat verdi. Yüzlerce kişiyi dolandırdı. Dolandırıcılık ve iflas gibi 23 suçtan sabıkası olan Fehmi Töre ve çetesi onlarca kişiyi özellikle ünlü politikacıların adını kullanarak dolandırdı. 99 ayrı telefon hattı olan Töre’nin çok sayıda sahte kimlik kullanarak yaptığı, çok iyi hazırlanmış detaylı numaraları usta polisleri bile hayrete düşürdü. CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç’i dolandıran Fehmi Töre’nin Cumhurbaşkanı, Başbakan ve CHP liderinin adını kullanarak çok sayıda kişiyi çarptığı belirlendi. 99 ayrı telefon hattı olan Töre’nin girdiği kılıklarla ünlü “örtülük ödenek” dolandırıcısı rahmetli Selçuk Parsadan’ı bile solladığı ortaya çıktı

 

DUVARA TOSLADI

Kendisini Cumhurbaşkanı’nın tanıdığı, Başbakanlık bürokratı, milletvekili, Kılıçdaroğlu’nun yakını, Adalet Bakanlığı yetkilisi, savcı ve emniyet müdürü olarak tanıtan suç örgütü lideri Fehmi Töre, “sahte hakim” kılığında Antalya Adliyesi’ndeki gerçek savcı ve hakimi arayınca yakayı ele verdi.

 

SAVCI ŞÜPHELENDİ

Antalya polisi, kredi kartı dolandırıcılığı yapan bir şebekeyi çökertti. Töre’nin bazı çete üyelerinin serbest bırakılması için soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ferat Aslantaş ile Sulh Ceza MahkemesiHakimiMevlüt Ahmet Doğuç’a “tavassutta” bulunması deşifre olmasını sağladı.Kendisini Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Hakim İsmail Kurt olarak tanıtan Töre, cep telefonundan aradığı savcı ve hakimden bazı zanlıların serbest bırakılması için talepte bulundu. Cumhuriyet Savcısı Aslantaş, bu durumdan kuşkulanıp araştırma yapınca dolandırıcı çetenin maskesini düşürdü. Savcı, Adalet Bakanlığı’nda İsmail Kurt adında bir genelmüdür yardımcısı değil tetkik hakimi olduğunu öğrendi ve soruşturma içinKaçakçılık veOrganize Suçlarla Mücadele (KOM)Şubesi’ne talimat verdi.

 

DİNLEMEYE ALINDI

Polis,mahkeme kararı ile suç örgütü lideri Fehmi Töre, suç örgütü yöneticileri avukat Seyfettin F.M. ve Antalya’da görevli polis memuru Cemal S. ile diğer zanlıların telefonlarını dinlemeye aldı. 49 mağdurun şikayetçi olduğu soruşturmada Fehmi Töre’nin kendisini Adalet Bakanlığı bürokratı olarak tanıtarak bir mahkum hakkında Ümraniye Cezaevi İkinci Müdürü’ne talimat vermesi de kayda girdi. İşe sokma vaadiyle kişilerden 5-10 bin lira arasında para alan Töre’nin Zeynep Y’yi “sekreteri” gösterip, girdiği kılıklarda sergilediği ustalık polise bile pes dedirtti.

 

‘SEKİZ MİLYAR MASRAF VAR HOCAM’

Fehmi Töre’nin rektör olmaya çalışan Prof. Dr. L.T’yi 8 bin TL dolandırması da kayda düştü.

Fehmi: Evraklar hazır, yarın öğlende nerdesiniz?

L.T: Kütahya’dayım.

Fehmi: Ben bu akşam Bursa’ya geçicem. Bursa’da sayın valimle bir işim var. Ee istediğimiz şeyde oluyo ama onlardan sekiz lira isteniye sekiz, sekiz...

L.T: Hı olur tamam.

Fehmi: Bunlarda hiçbi kural ve şart değil bunlar direkmen şey Cumhurbaşkanlığı tarafından şee e müdür. Direk Cumhurbaşkanlığı tarafından atanması yapılıyor. Onda hiçbi şu gerekçe bu gerekçe diye bi sorunlar yok.

 

POLİS HAYRETE DÜŞTÜ

BUGÜN, son yılların en çarpıcı dolandırıcılıklarına imza atan suç örgütünün fezlekesine ulaştı. Töre’nin bir mağdura “Savcı” olarak tanıttığı çete üyeleri Metin Y. ile Faruk A. ile yaptığı telefon görüşmeleri dinleme yapan polislerde bile tereddüt oluşturdu. Polisler, “Bu kişiler gerçekten Cumhuriyet Savcısı mı?” diye şüpheye düştü. Emniyet fezlekesinde, “Suç örgütünün gerçekleştirdiği eylemlerde ki inandarıcılığı karşısında zaman zaman planlı çalışmayı yürüten profosyonel ekip görevlilerini dahi hayrete düşürmüştür”denildi.

 

‘ŞU AN İSRAİL’DEYİM’

Çete lideri Fehmi Töre’nin Mavi Marmara baskınını bile dolandırıcılığına alet etmekten çekinmediği ortaya çıktı. Türkiye ile İsrail arasında krize yol açan yardımgemisine baskın yapıldığı günlerde Töre’nin görüştüğü Hüseyin İ’ye kendisini Mavi Marmara gemisinde bulunan vatandaşlarımızın Türkiye’ye getirilmesi için İsrail’e giden devlet yetkilisi olarak tanıtması kayda girdi.

 

CEZAEVİ MÜDÜRÜNE TALİMAT

Fehmi Töre’nin F.A. adlı mahkumla ilgilenmesi için Ümraniye Cezaevi İkinci Müdürü Ş.B’ye talimat vermesi de kayda girdi.

İşte o diyalog:

Fehmi: Hulusi’yle bir görüşeyim Hulusi’yle.

Sekreter: Şu anda yerinde yok kendileri.

Fehmi: Osman. Adalet Bakanlığı Personel atamalardan Osman ben. Nerde kendileri?

Sekreter: Numaranızı verin biz size dönelim.

Fehmi: Evet yurtdışına çıkacağım da çıkmadan bi görüşmem gerekiyordu. Ona şey bakanın bir talimatı vardı onu şey yaptım yav.

Sekreter: Kim arıyordu ben tam anlamadım.

Fehmi: Osman Akgün ben Osman Akgün. Ankara personel atamalardan Adalet Bakanlığı...

Sekreter: İkinci müdürümüz burada Şerafettin Bey.

Fehmi: Şerafettin beyi alım bi.

Fehmi: Osman Akgün ben.

Şerafettin: Nereden arıyorsunuz efendim.

Fehmi: Personel atamalardan Adalet Bakanlığı...

Şerafettin: Anladım efendim buyurun efendim.

Fehmi: Şimdi bizim orda bir dostumuz var. Sayın bakanımla görüşmek istediler F.A. varmış. Bunun bi sıkıntıları falan varmış bi yanına çağır bi dinle...

 

‘KILIÇDAROĞLU ARAYACAK’

Fehmi Töre kendisini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile devamlı görüşen ve onun tarafından sözü dinlenen biri olduğunu tanıtmaktan çekinmiyor.

Fehmi: Yarın o iş oluyo.

X şahıs: Hee.

Fehmi: Yav herkes uğraşıyo ya Kemal Kılıçdaroğlu bile hah.

X şahıs: Kemal Kılıçdaroğlu mu?

Fehmi: Kemal Kılıçdaroğlu yarın sabah ilk yerine oturduğu anda başkanı arıyacak başkana bizim yeğenler diyecek şöyle böyledir bitti olay bitti.

 

‘BAŞBAKAN’IN ODASINDAN ÇIKTIM’

Fehmi Töre’nin bir mağdura kendisini Başbakanlık’ta üst düzey bir bürokrat olarak tanıtması dinlemeye takıldı. Töre ile Hakkı Ş. arasında şu görüşme geçiyor:

Fehmi: İyiyim şey beni aramış ablan galiba.

Hakkı:Evet.

Fehmi: Baksana şöyle müsait olunca ben senle görüşürüm. Şu anda Başbakan’ın odasından dışarı çıktım sizinle görüşmek için. Ben size dönecem.

 

CUMHURBAŞKANI’NA EMİR VEREN İNSAN

Çete lideri Fehmi Töre ile çete yöneticisi avukat Seyfettin F.M. arasında şu görüşme geçti:

Fehmi: “Mesajını böyle yaz, ben Devlet Volkan Töre’yi tanımam de, ben onun babası Yaşar Töre’yi tanırım, tamam mı?

Furkan: Evet. Fehmi: O yurtdışında şu anda de, ama de, Türkiye’ye emir veren bir insandır. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e emir veren bir insandır de. O da benim babamın de, arkadaşı olduğu için de...

Furkan: Hı..

Haber: Kamil Elibol-Bugün Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.