banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

Doğubayazıt Belediye Başkanına hapis cezası

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Belediye Eş Başkanı DBP'li Rohat Özbay'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarından 1 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Belediye Eş Başkanı Rohat Özbay'ın da aralarında bulunduğu 40 kişilik grup Koçkıran Mahallesi'ndeki PKK’ li mezarını ziyaret ettikleri gerekçesi ile Doğubayazıt Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan soruşturma sonucunda 8 kişi hapis cezasına çarptırıldı.

Doğubayazıt Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen karar duruşmasında Belediye Eş Başkanı Rohat Özbay, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Erişik, HDP eski İlçe Başkanı Ali Çakan, DBP eski ilçe Başkanı Mehmet Karadağ, Mehmet Bozkurt, Talat Aktaş, Kutbettin Karataş, Bircan Burç hakkında, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, örgüt propagandası yapmak, suçu, suçluyu övmek'ten 2'şer yıl hapis cezasına mahkum oldu.

İyi hal indirimi yapan mahkeme, cezayı 1 yıl 8 ay hapis cezasına indirdi. Mahkeme heyeti, başka suçtan tutuklu yargılanan Mehmet Bozkurt  dışındaki sanıklara verilen cezayı   5 yıl süre ile ertelediği öğrenildi. (İLKHA )

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.