banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Doğu Anadolu ve Karadeniz'de kardan dolayı 2 bin köy yolu kapandı

Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinde de hayatı olumsuz etkiledi. Doğu Anadolu ve Karadeniz'de dün başlayan kar yağışı 2 bin 21 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapanırken 6 ilde de eğitime ara verildi.

Edinilen bilgilere göre, Doğu Anadolu Bölgesinde bin 65 köy yolunun merkezlerle karayolu bağlantısı kesilirken Erzurum ve Iğdır okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Doğu Karadeniz Bölgesinde ise 765 köy ve 191 mahalle yolu kar nedeni ile ulaşıma kapandı. Trabzon, Rize, Ordu, Giresun illerinde de okullar tatil edildi.

Ağrı'da 351, Erzurum'da 223, Erzincan'da 75 ve Iğdır'da 51 olmak üzere toplam bin 65 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar kalınlıkları Erzurum'da 28, Ağrı'da 23 ve Iğdır'da 7 santimetreye ulaştı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzurum ve Iğdır genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim- öğretime bir gün süreliğine ara verildi. Kar tatili yılbaşı tatili ile birleştirildiği için bu ilerde eğitime 4 Ocak Pazartesi günü başlanacak.

Öte yandan THY'nin bugünkü Ağrı-İstanbul uçak seferleri iptal edilirken yarınki tüm seferler de iptal edildi. THY'nin bölgedeki seferleri, gecikmeli olarak yapılıyor.

Trabzon, Rize ve Giresun'un özellikle yüksek kesiminde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Şalpazarı, Tonya, Çaykara, Hayrat, Dernekpazarı, Köprübaşı ve Of ilçelerinde ve Arsin ilçesinin ilçe merkezi dışındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi. Valilik açıklamasında, Düzköy ilçesinde ve riskli bölgelerde yer alan taşımalı eğitim verilen okulların da tatil edildiği bildirildi.

Rize'nin de Hemşin, Çamlıhemşin ve Güneysu, Giresun'un da merkezdeki köy okulları ile Çanakçı ve Dereli ilçelerindeki okulların da tatil edildiği açıklandı.

Ordu'da yoğun kar yağışı sebebiyle 16 ilçede eğitim-öğretime 1 gün ara verildi

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Ordu genelinde yoğun kar yağışı sebebi ile Altınordu ilçe merkezindeki okullar hariç taşımalı hizmet veren tüm okullarda, Akkuş İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç, ilçe genelindeki tüm okullarda, Aybastı, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Korgan, Kumru, Mesudiye, Perşembe, Ulubey ve Ünye ilçelerinde eğitime 1 gün ara verilmiştir." denildi.

Yapılan açıklamada ayrıca, Kabataş, Çamaş ve Çatalpınar ilçelerinde eğitim-öğretimin devam ettiği belirtildi.

Doğu Karadeniz'de Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin'de etkili olan kar dolayısıyla 765 köy ve 191 mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Trabzon'da 191 mahalle yolu, Rize'de kar dolayısıyla 358 köy yolu Giresun'da da kar dolayısıyla 355 köy yolu, Artvin'de ise kar dolayısıyla 52 köyün yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Ekipler, köy ev mahalle yollarını açmak için çalışmalarına devam ediyor. (Ömer Adıgüzel/İlyas Tunç/Zülfü Dinç/Mutlu Zeren - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.