banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Dİyarbakır'ın Bismil ilçesinde çatışma:1ölü 5 yaralı

Diyarbakır’ın Bismil ilçe merkezinde, Ulutürk, Fırat ve Dumlupınar mahallelerinde, dün geceden beri hendekler kazıp yol kapatan PKK’lilere, kolluk güçleri müdahale etti.

Edinilen bilgilere göre bugün saat 14.30’dan itibaren söz konusu 3 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Saat 18.00 sıralarında PKK’lilerle  müdahale için giden kolluk güçleri arasında çıkan silahlı çatışmada, PKK’lilerin fırlattığı roket mermisinin bir eve isabet etmesi sonucu, evde bulunan Elif Şimşek adındaki 9 yaşında bir kız çocuğu hayatını kaybetti, 5 kişi de ağır yaralandı.

Yaralıların, ambulanslarla Bismil Devlet Hastanesine kaldırılarak, burada yapılan ilk müdahalelerinin ardından, Diyarbakır’a sevk edildiği bildirildi.

Ulutürk, Fırat ve Dumlupınar mahallelerine giriş çıkışlara izin verilmezken, çatışmaların halen devam ettiği belirtildi.

Konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada,

 27.09.2015 günü saat:18.00 sıralarında PKK mensuplarının yol kapatma eylemlerine müdahale amacıyla görevlendirilen Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı Kobra aracına yönelik olarak yapılan roketatarlı saldırının, Dumlupınar mahallesi Memozin Bulvarı  üzerindeki sivil vatandaşların oturduğu üç katlı bir evin orta katındaki  eve isabet etmesi sonucu, 2006 doğumlu bir kız çocuğu hayatını kaybettiği, 5 şahsın ise yaralandığı belirtildi.   (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.