Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_5ptruatq774avn34gsdct33u73, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Diyarbakır'da çatışma: 1 polis yaralı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Diyarbakır'da çatışma: 1 polis yaralı

Sur ilçesinin 6 mahallesi ile Şeyh Sait Meydanı’nda sokağa çıkma yasağı devam ederken yasağın 4’üncü gününde, ilçede baskın ve çatışmalar devam ediyor. Bugün çıkan çatışmalarda 1 polis yaralandı.

Gazi Cadde’sinde bugün saat 11.00 sıralarında yaşanan çatışmada ayağından yaralanan bir polis, ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Diyarbakır'da geçen Cumartesi günü Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ve 2 polisin öldüğü merkez Sur ilçesinde Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Çatışmaların yaşandığı kimi mahallelerde evlerini terk edenlerin evlerinde yangınlar çıktığı, Fatihpaşa Mahallesi'nde yanan iki eve itfaiye ekipleri müdahale ederek söndürdükleri, yoğun çatışmalardan dolayı diğer yanan evlere ise müdahale edilemediği ileri sürüldü.

Sur'da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar aralarında Dağkapı Meydanı'nda polise silahlı saldırı düzenleyen Güler Eroğlu'nun da bulunduğu 4 kişi öldürüldüğü belirtildi.

Öte yandan sık sık patlama ve silah seslerinin yükseldiği ilçede, bir eve bomba atar isabet etmesi sonucu içerde bulunan aile fertlerinin yaralandığı bildirildi. (M. Sıddık Bilge/Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.