banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban

Ortadoğu Sanayici ve Genç İş Adamları Derneği (OSGİAD), 4’üncü yeni Yönetim Kurulu’nu tanıtma ve Suriye ile Irak’ta yaşanan iç çatışmaların ekonomiye olan yansımalarını değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi.

Özel bir kahvaltı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan OSGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Şanlı, Diyarbakır şehrinin Türkiye’deki sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında 63’üncü sırada yer aldığını söyledi.

“Irak’taki iç karışıklıklar ihracat şirketlerinin paniklemesine sebep oldu”

Türkiye ihracatının, Suriye’den sonra Irak’ın da iç savaşa sürüklenmesi ile ciddi kan kaybına uğradığını belirten Şanlı, “Özellikle bölgemizde üretim ve ihracat yapan yüzlerce şirket, bölgeye yapılan ihracatın düşmesiyle zor günler geçiriyor. Bölgeye mal taşıyan taşıma şirketleri ise kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Türkiye’nin Almanya’dan sonra en fazla ihracat yaptığı ülke olan Irak’ta yaşanan iç karışıklık, bölgeye geçen 12 milyar dolarlık ihracat yapan şirketlerin paniklemesine neden oldu. Şirketlerin paniklemesi piyasa belirsizliğini koruyor.” dedi.

“Diyarbakır Türkiye’nin gelişmişlik sıralamasında 63'üncü şehir”

Özelde Diyarbakır, genelde de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınmışlık istatistiklerinin iç açıcı bir tablo sunmadığını belirten Şanlı, “Bölgenin en gelişmiş illerinden biri olarak kabul edilen Diyarbakır, Türkiye’nin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında 63’üncü şehir.” diyerek, bölgenin istikrara kavuşması için gerekli önlemleri alacaklarını da ifade etti. (Hamza Adiyaman - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.