banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından IŞİD açıklaması

Diyarbakır’da 26 Ekim günü IŞİD üyesi oldukları belirtilen kişilere yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda gözaltına alınan 17 kişiden 8’i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Konu ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, 17 adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda ölen 7 kişiden; C.D, E.G, S.B. ve S.S. Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildiği, V.A. ve 2 kişinin daha kimlik tespiti çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

Operasyonlar sırasında çıkan çatışmada Özel Harekât Polisleri;  G.Ç. ve S.Ö.'in hayatını kaybettiği ve 5'inin de yaralandığının belirtildiği açıklamada, 2 adet kaleşnikof marka silah, 8 adet tabanca, bir adet av tüfeği, 17 adet sağlam fünye (elektrikli kapsül), 3 adet patlamış fünye, 200 kilo amonyum nitrat,  4 adet el bombası gövdesi, 128 adet kibrit başı eczası diye adlandırılan fünye, 3 adet el yapımı patlayıcı dış kabı, 95 metre korteks (ara patlayıcı) ve çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında ise "Soruşturma kapsamında M.D, N.T, M.İ, V.Ö, C.E, B.Y, O.T, M.E, Ö.A, Ş.Y, İ.Ç, V.İ, G.İ, M.E, H.Ş, M.K. ile Suça Sürüklenen Çocuk J.D. olmak üzere 17 Şüpheli 26.10.2015 tarihinde gözaltına alınmış olup, 29.10.2015 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerinin ardından şüpheliler M.E, Ö.A, Ş.Y, İ.Ç, G.İ, M.E, H.Ş. ve M.K. isimli 7 kişi serbest bırakılmış; V.İ, V.Ö, O.T, N.T, M.İ, M.D, İ.Ç, C.E, B.Y. ve Suça Sürüklenen Çocuk J.D.  isimli 10 şüpheli Türk Ceza Kanunu'nun 309/1 maddesi kapsamında ''Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya teşebbüs Etme ''suçundan tutuklama talebi ile Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilmiştir.

Diyarbakır Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından sorguları tamamlanan şüpheliler;  "V.İ. ile C.E. isimli 2 şüpheli hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 309/1 maddesi kapsamında 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme' eylemi iddiasından CMK 109 madde uyarınca Adli Kontrol Hükümlerinin uygulanmasına, şüpheliler V.Ö, O.T, N.T, M.İ, M.D, İ.Ç, B.Y. ve Suça Sürüklenen Çocuk J.D. isimli 8 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 309/1 maddesi kapsamında ''Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme '' eylemi iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek, konumlarına uygun Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişlerdir." denildi.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.