banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Diyarbakır, Bingöl ve Şırnak'ta okullar yarın da tatil

Doğu’da etkisini sürdüren yoğun kar yağışı eğitimi aksatmaya devam ediyor. Diyarbakır, Şırnak ve Bingöl Valilikleri olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildiğini açıkladı.

Diyarbakır

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz Diyarbakır’da devam eden olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle, 4 merkez ilçede (Yenişehir, Sur, Kayapınar, Bağlar) ve diğer ilçelerden; Çınar, Çüngüş, Dicle, Hani ve Lice’de 06.01.2016 Çarşamba günü tüm eğitim kurumlarında (resmi ve özel) eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.” denildi.

Bingöl

Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada ise “Alınan meteorolojik tahminler ve veriler çerçevesinde, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini gece boyunca da sürdüreceği beklendiğinden, 6 Ocak 2016 Salı günü Milli Eğitime bağlı ilimiz merkez ve bağlı köy okullarında okul öncesi, ilk, orta ve lise okulları ile eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Şırnak

Şırnak Valiliği de merkez ve merkeze bağlı köy ve beldelerde ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Öte yandan söz konusu illerde ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engelli olanların da izinli sayılacakları bildirildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.