banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon ak parti Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Ağaoğlu

'Din görevlilerine büyük sorumluluklar düşmektedir'

Gaziantep’te Şahinbey İlçe Müftülüğü ile Şahinbey Belediyesi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Cami imamları ve Kur’an-ı Kerim hocaları ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Özel bir restoranda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, ilçede görevli imamlar ve aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda bir konuşma yapan Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, 3 yıldır Şahinbey ilçesinde görev aldığını belirterek, göreve geldiği günden beri Belediye ile çok iyi bir uyum içerisinde çalıştıklarını belirtti.

Daha sonra söz alan Tahmazoğlu ise din görevlilerinin büyük bir sorumluluk üstlendiğini dile getirerek, “Allah birliğimizi ve beraberliğimiz bozmasın. Bu anlamda siz değerli hocalarımıza büyük vazife düşüyor. Çünkü topluma önderlik yapan makam ve konumdasınız. Neslimizin sıhhatli yetişmesi, çocukların sağlıklı yetişmesi çok önemlidir.”dedi.

Camilerin işçisiyle, memuruyla, amiriyle herkesin bir araya geldiği mekânlar olduğunu belirten Tahmazoğlu, “Belediye olarak her zaman yanınızda olduk ve yanınızda olmaya devam edeceğiz. Camilerimizin tamiri ve yapımı noktasında çalışıyoruz ve 15 kadar camimizi yaptık. Kur’an Kursu sayısını arttırmak için sosyal tesislerimizde ve taziye evlerimizde yeni kurslar açtık. Yeni yaptığımız tesislerde modern ve güzel mekânlarda gençlerimiz, çocuklarımız dinimizi öğreniyorlar.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından, imamlara ve Kur’an Hocalarına kitap seti hediye edildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.