banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Dilipak: Türkiye'de eğitim sistemi yanlıştır

Bitlis öğretmenevinde ‘Türkiye ve Ortadoğu’ konulu konferans düzenlendi. Konferansta konuşan gazeteci-yazar Abdurrahaman Dilipak, Türkiye’de okullarda verilen eğitim sisteminin yanlış olduğunu vurguladı.

Konferansta konuşmacı olarak katılan Dilipak, Türkiye’de okullarda verilen eğitimin yanlışlarla dolu olduğunu, okutulan tarihten asılan haritaya, haritalardaki ölçeklerin dahi yanlış olduğunu dile getirerek, imamlara ve öğretmenlere büyük görevlerin düştüğünü ifade etti.

Eğitim müfredatına güvenmediğinden dolayı iki çocuğunu okula göndermediğini, okula giden diğer iki çocuğuna ise okulda öğretmenlere inanmamaları gerektiğini söylediğini belirten Dilipak, şöyle konuştu: “Kızım açık öğretimden liseyi bitirdi. Konuşacak seviyede 4 yıl içinde 2 dil öğrendi. Bu arada ilahiyatın bütün kitaplarını okudu. Toplam masrafımız devlet okulundaki bir öğrencinin masrafından daha azdı. Ben çocuğumu niye okula göndereyim. Hem yanlış bilgi verecekler hem de çok verimsiz. Benim kızım şimdi uluslararası İngilizce okuyor.” dedi.

Okullarda okutulan din kültürü kitabını okuduğunda başından kaynar sular aktığını ifade eden Dilipak, “Okullarda okutulan din dersi kitabını okudum. Hayal kırıklığına uğradım. Bu din benim dinim değil diye bir kitap yazdım. Tarihçi değilim ama Tarihte 5 kitap yazdım. Toplam 65 eser yazdım. Okullarda okutulan tarih yanlıştır. Duvarlara asılan dünya haritalarının terstir. Harita üzerindeki ölçekler doğru değildir.

Avustralya ve Hindistan o kadar küçük değil. Rusya o kadar büyük değil. Hepsi siyasi, Hepsi bizim zihin haritamızı dönüştürmek için kullanılan haritalar. Doğru olan bir şey yok. Dolayısıyla ben okuldan korkuyordum.” diye konuştu.

İnsanların fıtratına göre öğrenim görmesi gerektiğini savunan Dilipak, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Her şeyden önce insanlara Belagat, Adabı muaşeret ve Kozmografi’ verilmelidir. Bu bağlamda öğretmenlere ve imamlara büyük işler düşüyor. Çünkü bir akla bir vicdana hitap ediyor. Aklı ile vicdanı barışık olmayan insanlardan hiçbir şey olmaz.” şeklinde konuştu.

Soru ve cevap şeklinde devam eden konferansa, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, vali yardımcısı Salih Altun, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, öğretmenler ve STK temsilcileri katıldı.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.