banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

DİCLE EDAŞ’I AŞIRI SICAKLAR DA ENGELLEYEMEDİ

Yaz mevsimi boyunca devam edecek olan bu çalışmalar sırasında, trafolar bakımdan geçirilirken, sıcak ve aşırı yükten dolayıdeforme olan enerji hatları ise yenileniyor.

ÇALIŞMALAR, MERKEZ VE KIRSALDA DEVAM EDİYOR
Dicle EDAŞ’ın bakım ve onarım çalışmaları Akziyaret ve Tülmen bölgelerinde devam ediyor. Dicle EDAŞ İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sadece geçtiğimiz Haziran ayında il merkezindeki 12 trafoda bakım yaptı. Elektrik enerjisi taşıyan 20 kilometrelik hatta da bakım ve germe (sehim alma)işlemi yapan ekipler, 209 direğin sıkı bağ değişimini de gerçekleştirdi. Bakım onarım ekipleri, durdurucu direklerdeki iletkenleri yenilerken, izole malzeme kullanarak iletkenlerin yalıtımını da gerçekleştirdi.
Bu arada, Buğdayhöyük köyünde önceki gün anız yangını sırasında yanan 5 elektrik direğinin yerine, yenileri dikildi.

KARAKÖPRܒYE 1.250 kVA’LIK5 TRAFO TESİS EDİLDİ
Öte yandan Dicle EDAŞtarafından, nüfusu hızlı bir şekilde artan merkez Karaköprü ilçesine kesintisiz enerji verilebilmesi amacıyla 5 adet trafo tesis edildi. Proje Tesis Müdürlüğü ekipleri tarafındanyapılan trafoların her birinin 1.250 kVAgücünde olduğu bildirildi.
Karaköprü ilçesindekimesire alanı veBadıllı bölgesinde tesis çalışmalarını sürdüren Dicle EDAŞ ekipleri, planlanan program doğrultusunda,yeni yerleşim bölgelerine ise enerji hattı çekiyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.