banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon Ağaoğlu Özyurtlar Bulut İnşaat

Dervişoğlu; Şanlıurfa'da güvenlik zafiyeti var

Şanlıurfa'da son günlerde yaşanan olaylardan sonra Mazlumder Şanlıurfa şubesi bir açıklama yaptı.

 

Mazlumder binasında yönetim kurulu adına bir basın açıklaması yapan Şube Başkan Yardımcısı Meral Dervişoğlu şunları söyledi; “Son günlerde ilimizde artan şiddet olayları ve kadın intiharları kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Bunca yaşananlar karşısında Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamalar yetersiz kalmaktadır” dedi.

 

Devişoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Emniyet güçlerinin görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak ve halkın huzuru için çaba harcamaktır. İlimizde güvenlikten söz etmek adeta imkânsız hale gelmiştir. Silah kullanma olayları sıradanlaşmış, hemen her gün kapkaç, hırsızlık, gasp, cinayet, yaralama gibi olaylar meydana gelmektedir. Özellikle son on gün içerisinde ilimizde meydana gelen olaylarda polisin olayları önlemede etkin davranmadığı görülmektedir. İlimizde tinerci cinayetleri, kadın ölümleri, kadına yönelik şiddet ve hırsızlık, tefecilik ve ondan kaynaklanan cinayetler vb. olaylar başını almış gidiyor. Bu durum vatandaşlarımızı kaygılandıran boyutlara ulaşmıştır” şeklinde konuştu.

 

Kadına yönelik şiddet ve kadın intiharlarının yeterince önemsenmediğini belirten Dervişoğlu; “Kadına şiddet konusunda olayın başlangıç anından itibaren ciddi önlem alınmasının önemli olduğunu düşünüyoruz ve yine kadın intiharı gibi görünen bazı olaylarda cinayet olasılığının yüksek olduğunu, bu olasılıklar üzerinden soruşturmanın derinleştirilmediğini düşünüyoruz” dedi.

 

Dervişoğlu; “Suruç’ta birkaç gün önce meydana gelen iki ailenin 40 dakika süren çatışmasına etkili müdahale etmeyen polis adeta 7 kişinin ölümüne suç ortağı olmuştur. Olay sadece polis tarafından izlenmiş, bittikten, insanlar öldükten sonra müdahale edilmiştir. Yeterli bir soruşturma yapmamakla beraber sadece 3 kişi gözaltına alınmıştır. Bu vurdumduymazlığı ve ilgisizliği kamuoyuna ve tüm yetkililerin dikkatlerine sunuyoruz. Mazlum-Der olarak bu kaygı verici olayların takipçisi olacağımızı ve gerekli önlemlerin alınmasını beklediğimizi belirtiyoruz” dedi.

Murat Çiftçi / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.