banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Okulda dersler boş geçince tarlada çalışmaya başladılar

Mevsimlik tarım işçiliğinin eğitime olumsuz yansımasıyla sürekli gündeme gelen Şanlıurfa’da derslerin boş geçmesini fırsat bilen öğrenciler, günlük 30 lira yevmiye karşılığında tarlada çalışıyor.

Mevsimlik tarım işçiliğinin eğitime olumsuz yansımasıyla sürekli gündeme gelen Şanlıurfa’da eğitim ve öğretim yılının bitmesine sayılı günler kaldı.

Dersler boş geçtiği için okula gitmeyip 30 lira yevmiye karşılığında tarlada çalıştıklarını belirten öğrencilerden kimisi ailesinin geçimine katkıda bulunmak kimisi de harçlık kazanmak için çalıştıklarını ifade etti.

Kimi ortaokul kimi lise öğrencisi olan 7 arkadaş, Haliliye ilçesine bağlı Boydere mahallesinde 30 lira yevmiye karşılığında tarlada 9 saat çalışıyor.

Okul dersleri boş olduğu için okula gitmeyip tarlada çalıştıklarını ifade eden öğrenciler, bununla para kazandıklarını söyledi.

Lise bir öğrencisi olduğunu söyleyen M. Emin Culfa, “Günlük 30 lira karşılığında tarlada çalışıyorum. Biz pamuk dışında diğer tüm otları çapalıyoruz. Sabahtan öğlene kadar 5 saat öğleden sonra ise 4 saat yani toplam 9 saat çalışıyoruz. Şu an derslerimiz boş geçiyor diye okula gitmiyoruz.” dedi.

Bir diğer öğrenci Mehmet Bulut ise “Biz bu tarlada çapalama yapıyoruz. Tarladaki yabani otları yoluyoruz. Biz toplam 7 kişi çalışıyoruz. Yaklaşık 10 gündür okula gitmedim ama derslerimiz boş geçtiği için de okuldan geri kalmıyoruz.” diye konuştu.

Tarlada çalıştığı için yaklaşık bir haftadır okula gitmediğini ifade eden Ali Güneş ise harçlık kazanmak için çalıştığını söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.