banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfaspor Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Belediye Harran Üniversitesi Y

Depremzadeler için Şanlıurfa'da Barınacak Evler Düzenleniyor
Bu kapsamda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’nce maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için yaptırılan ancak şu anda kullanım dışı olan 30 konutta Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç incelemelerde bulundu.



Direkli Mahallesinde bulunan ve Sosyal konutlar olarak bilinen 30 konutta incelemeler yapan Vali Celalettin Güvenç’e gezisi sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Vali Yardımcıları Soner Zeybek ve Oğuz Şenlik, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Ticaret Odası Başkan Vekili Osman Baysal, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya eşlik etti.



Evlerde incelemelerde bulunan Vali Celalettin Güvenç, ihale aşamasıyla yapılması halinde gecikebilecek olmasından dolayı, evlerin hızlı bir şekilde tadilatının yapılması için Belediye, Özel İdare, Müftülük, DSİ, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası tarafından bakımlarının yapılacağını söyledi.



30 konutun Van’dan gelecek vatandaşlar için hazırlanacağını söyleyen Vali Celalettin Güvenç, “Önce bunları ihaleyle tamir ettirelim dedik. Ancak ihale mevzuatı gereği zaman alacağı için buradaki sivil toplum örgütlerimiz, Borsa Başkanımız, Ticaret Odamız burada 5 er tane üstlenerek öyle zannediyorum ki bir hafta içerisinde tamir ettireceğiz ve depremzedeleri buraya alacağız” dedi.



Van Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından orada görevli olan müsteşar yardımcısının bildireceği isimler doğrultusunda evlere yerleştirme yapılacağını belirten Vali Güvenç, “Habersiz kimse gelmesin istiyoruz planlı ve programlı şekilde alcağız. Bağ evleri konusunda Şanlıurfalı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ciddi sayıda talep var. Vanlı vatandaşlarımızı Bağ evlerine yerleştirmeye başladık. Geçici bir süreliğine Bağ evlerini tahsis ediyoruz. Buraya yerleşen vatandaşlarımızı Mayıs ayına kadar oturtabileceğiz. Destek vermek isteyen bu acıyı paylaşmak isteyen valiliğimize lütfen başvursunlar” şeklinde konuştu.



Bu arada Vali Güvenç, yarın akşam Şanlıurfa’dan yayın yapan üç tv kanalından ortak yayın ile yardım kampanyası organize edeceklerini kaydederek, “Van depremiyle ilgili sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bir canlı program yapacağız halkımıza gelinen son noktayı anlatıp yardım isteyeceğiz” dedi.







Vali Güvenç Esnafı Ziyaret Etti.



Direkli Mahallesinden yanında bulunanlarla birlikte Süleymaniye’ye doğru yürüyerek geçen Vali Celalettin Güvenç, yol güzergahında bulunan vatandaşlarla sohbet edip esnaf ları gezdi.



Yoldan geçen iki vatandaşın kendisine işsiz olduklarını söylemesi üzerine Vali Güvenç, her iki vatandaşın da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan Toplum Yararına çalışma programı kapsamında işe alınması talimatını yetkililere verdi.



Mahalle gezisi kapsamında Süleymaniye’de bulunan Şanlıurfa Belediyesi Süleymaniye Meslek Edindirme Merkezini ziyaret etti.



Burada Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe tarafından karşılanan Vali Celalettin Güvenç burada kurs alan vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlara sıkıntılarının olup olmadığını soran Vali Güvenç, herhangi bir sıkıntılarının olması halinde kendisinin de onların yanında olduğunu söyledi.


depremzede konut ve kurs inceleme balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.