banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya

Böylesi felaket zamanlarında çocuklar hep geri planda kalır. Büyük acılar sarılmaya çalışılırken çocuğun oyuncağı kimsenin aklına gelmez. Ama çocuğu hayata bağlayan, yüzünü güldürecek en önemli eğlence, oyuncağı. Şekli, şemaili, değerinin önemi yok çocuk için. Onun oyuncağı olsun yeter. Felaketlerde ki kayıpların çocuklarda açtığı yaralar da görülmez çoğu kez. Bir oyuncağın; felaketi, acıları...

DEPREM YARASINA OYUNCAK MERHEMİ

23.Ekim.2011’de Van’da bir deprem oldu… Van,Erciş ve civar köyler büyük bir yıkıma uğradı.

Ülke doğusu-batısı, kuzeyi-güneyi ile tek yürek olup Van’da attı…

Herkes elinden geleni yapıyordu…

Yapılan her yardım, kardeşliğe konulan harç misali güçlendirdi…

Herkes kendince bir şeyler yapma gayretindeydi.

Zaten deprem bölgesini her türlü yardıma ihtiyacı da vardı. Zira önü kıştı…

O günlerde bir yardım kampanyasından haberdar oldum. “1Oyuncak1Tebessüm”

Çekmeköy Kızılay öncülüğünde yapılan bir kampanya.

Van’da ki çocuklara götürülmek üzere düzenlenen oyuncak kampanyası. İtiraf ediyorum çok heyecanlanmıştım. Mutlaka desteklenmesi gerekti. Zira bir çocuğun gülümsemesi dünyadaki her şeye bedeldir…

Böylesi felaket zamanlarında çocuklar hep geri planda kalır. Büyük acılar sarılmaya çalışılırken çocuğun oyuncağı kimsenin aklına gelmez. Ama çocuğu hayata bağlayan, yüzünü güldürecek en önemli eğlence, oyuncağı. Şekli, şemaili, değerinin önemi yok çocuk için. Onun oyuncağı olsun yeter.

Felaketlerde ki kayıpların çocuklarda açtığı yaralar da görülmez çoğu kez.

Bir oyuncağın; felaketi, acıları unutturacağı da…

İşte böylesi bir zaman da Çekmeköy Kızılay ekibinin başlattığı “1oyuncak1tebessüm” kampanyası ilaç gibi geldi.

Aralık ayında başlayan kampanyanın bitiş tarihi Mart ayı idi ancak 23 Nisan’a kadar uzatıldı.

60 BİN OYUNCAK

60 bin oyuncak toplandı kampanya süresince. Kızılay ekibi kampanya için canla başla çalıştı.

Hatta oyuncakları teslim etmek üzere gittiğimde başkan İlhami Yıldırım’ın heyecanını gözlerinde gördüm.

Ben oradayken başkana bir deste mektup uzattılar kampanya için geldiğini söyleyerek. Mektuplardan biri açıldı. Bir ilköğretim öğrencisi harçlıkları ile kolyeler almış, süslü zarflar ve mektup kağıtları almış, İstanbul’dan Van’da ki depremzede kardeşine mektup yazmış,kolyeleri zarflara koyarak Çekmeköy Kızılay’a göndermişti.

Küçücük bir çocuğun kalbine işlediğine göre amacına ulaşmış diye düşünmüştüm. Hakikaten öyle oldu demek ki başkanın ve ekibinin de özel gayretleri ile kampanya Çekmeköy’ü aştı Türkiye’nin her yerinden oyuncaklar geldi.

Ve 18 Nisan’da oyuncaklar sahiplerine teslim edilmek üzere yola koyuldu. Başkan İlhami Yıldırım, desteğini arkasına aldığı Kızılay Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü ve 40 kişilik ekip ile oyuncak dağıtımı yapmak üzere Van’a gittiler.

Van ve Erciş’te toplam 60 bin çocuğa oyuncak dağıtımı yapıldı.

Ekibin haberlerini ve fotoğraflarını, çocukların yüzlerinde ki tebessümü gördükçe “keşke orada olabilseydim” deyip çok iç geçirdim.

Teşekkürler İlhami Yıldırım ve Teşekkürler Çekmeköy Kızılay ekibi ve Teşekkürler desteleyen herkese…

BAĞCILAR’DAN VAN’A KARDEŞLİK MEKTUPLARI

Dün psikolog Özlem Kandemir Hanımdan bir mail aldım. Bağcılar Ak Parti ilçe teşkilatı da 23 Nisanı Erciş’te geçirmiş. “Van’a Kardeşlik Mektupları” adıyla yaptıkları kampanya çerçevesinde mektup, oyuncak ve kitapları Van’a ulaştırmışlar.

Ak Parti Bağcılar İlçe teşkilatı Van’ın Erciş ilçesi, Koçköprü, Ağaçören, Çakırbey ve İşbaşı köylerini ziyaret ederek İstanbul Bağcılar’dan selamları ulaştırmışlar.

Bağcılarda yaşayan minicik yüreklerin hiç tanımadıkları hatta belki de hiç tanımayacakları depremzede kardeşlerine mektuplar yazarak, üzüntülerini paylaşıp, kardeşliklerini pekiştirdiler.

Bunun zerresini yapamayan büyüklere inat birlikteliğe, kardeşliğe destek oldu küçükler…

Depremzedeler depremi unutsunlar diye unutmayan yüreklere sevgiler…







twitter: @yoncakayasahin

yoncakayasahin@hotmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.