banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Demirtaş'ın 'Çete' İddasına Emniyetten Cevap
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından yazılı olarak yapılan açıklmada; Demirtaş'ın açıklması Şanlıurfa valiliğini ve emniyetini hedef aldığı belirtildi.
İşte konu ile ilgili olarak yapılan o yazılı açıklama; "14.05.2012 tarihinde, Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Sayın Selahattin DEMİRTAŞ tarafından medyaya İl Emniyet Müdürlüğümüz nezdinde Valiliğimizi hedef alan bir takım açıklamalar yapıldığı müşahede edilmiştir.

BDP Genel Başkanı tarafından basına ve kamuoyuna yapılan bahse konu açıklamalarda; Şanlıurfa Emniyeti içerisinde sözde bir çetenin olduğu, bu sözde çete tarafından kendilerine komplo kurulduğu, Şanlıurfa operasyonlarının sözde bu ahlaksız çetenin operasyonları olduğu, bu sözde çetenin aynı zamanda “fuhuş ve mafya çeteleri” ile işbirliği içinde olduğu, tutuklu milletvekili İbahim AYHAN’ın genç bir kızı Terör Örgütünün dağ kadrosuna eleman kazandırmak için değil fuhuş batağından kurtarmak için çalışırken bu sözde çetenin komplosu sonucunda tutuklandığı iddia edilmiştir. BDP Genel Başkanı tarafından yapılan açıklamaların devamında; bundan böyle bu sözde çete ile özel olarak uğraşacakları, nefeslerini enselerinde tutacakları, sözde çetenin tozunu atacakları şeklinde tehditvari bir takım ifadelerle; Emniyet Müdürlüğümüz nezdinde Valiliğimiz hedef alınmıştır.

Yapılan soyut açıklamaların ve ağır ithamların gerçekle bir ilgisi yoktur. Suça karşı verilen mücadele yasalar ve uluslararası normlar çerçevesinde yürütülmektedir. Tutuklanma gibi kararlar bağımsız mahkemeler tarafından “tarafsızlık ilkesi” çerçevesinde verilmektedir.

Hukuk devleti ilkesinin bir zorunluluğu olarak yasalardan alınan güçle, genelde suç ve suçluya, özelde teröre ve terörizme karşı verilen mücadele şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yasalar çerçevesinde ve kararlılıkla sürdürülecektir. Bu mücadele sürecinde Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü nezdinde Valiliğimizin bir takım asılsız iddia ve tehditlere hedef gösterilmeye çalışılması asla kabul edilemez.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.