banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa ABD Mardin Haliliye

Demirtaş'ın çağrısının ardından olaylar çıktı

Diyarbakır'da düzenledikleri basın toplantısında HDP, DBP, HDK, DTK yetkililerinin, halkı çatışmalara destek vermeye çağırması üzerine PKK’li gruplarca şehrin birçok yerinde olaylar çıkarıldı. Polis HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu gruba müdahale etti. HDP’nin organize ettiği yürüyüşe halkın destek vermemesi ise dikkat çekti.

Bugün saat 12.30 sıralarında tamamlanan toplantının ardından aralarında HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu kalabalık bir grup, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesine yürümek istedi.

PKK’li gruplar şehrin en işlek caddelerinde lastik yakarak, trafiği engellemeye çalıştılar. Gruplara polis tarafından müdahale edilince olaylar çıktı.

Sloganlarla Ofis Ekinciler Caddesi'nde yürümek isteyen gruba polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylar sırasında zırhlı polis araçlarına ses bombaları atıldı.

Diyarbakır’ın birçok ilçesinde meydana gelen olaylarda 2’si Rusya uyruklu olduğu iddia edilen çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Olaylar nedeniyle kepenkler açılmazken PKK’li gruplar Diyarbakır’ın bazı caddelerinde lastik yakıp yolları araç ve yaya trafiğine kapattılar.

Polis ile HDP’li gruplar arasında şehrin çeşitli yerlerinde çatışmalar sürerken birçok vatandaş da çevredeki gazlardan olumsuz etkilendi. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.