banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Davutoğlu'ndan Irak Başbakanı Abadi'ye mektup

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün Irak Başbakanı Haydar el Abadi’ye gönderdiği mektupta, Mart ayından bu yana uygulanmakta olan eğitim programı kapsamında Irak'ın Musul kenti yakınlarında bulunan Başika bölgesinde  bulunan Türkiye askerlerinin   görev ve faaliyetleri ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Başbakan Davutoğlu mektubunda, Irak'ın tüm ülkelerce saygı gösterilmesi gerektiğine inanılan egemenliği ve toprak bütünlüğü konusunda en hassas ülkelerden olan Türkiye’nin, bunu yıpratacak herhangi bir adım atmayacağını  belirterek,  Irak Hükümetinin hassasiyetleri giderilinceye kadar Başika’ya kuvvet intikali gerçekleştirilmeyeceğini ifade ettiği bildirildi.

Irak’a DEAŞ’la mücadelesinde her türlü desteğin kararlılıkla verilmeye devam edileceğinin belirtildiği mektupta, bu konuda Irak hükümetiyle olan işbirliğinin danışma ve eşgüdüm içerisinde derinleştirilmek istendiğini kaydedildi.

Davutoğlu mektubunda , Irak ile Türkiye'nin işbirliğinden rahatsızlık duyan ve bunun sona ermesini isteyen odakların emellerine ulaşmasına izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

 Musul'a giden Türk askerleri ile ilgili dün Irak Başbakanı Haydar el Ebadi'den  sert bir açıklama gelmişti.

Öte yandan  eski Musul valisi Etil El Nuceyfi’nin, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Türkiye askerlerinin eğitim amacıyla Musul'a gelmesinin, Başbakan Hayder El İbadi ve Parlamento Başkanı Selim El Cuburi'nin haberi doğrultusunda gerçekleştiğini ifade ettiği belirtildi.   

Eski Vali El Nuceyfi’nin açıklamasında, “Başbakan Hayder El İbadi, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldiğinde, Türk askerinin eğitim amacıyla Musul'a gelmeleri için talepte bulunduğunu açıklamıştı. Ankara, Başbakan El İbadi'nin Türkiye'ye bulunduğu talep doğrultusunda, Bağdat havaalanına askeri mühimmat göndermişti. Aynı doğrultuda Ankara, sekiz aydan beri Zelikan kampında Musullulardan oluşan gönüllü Haşd El Vatani'ye eğitim vermek için eğitmenlerini bu kampa gönderdi.” İfadeleri yer aldı.

 Eski Musul valisi Etil El Nüceyfi resmi bir unvana sahip olmaması nedeniyle açıklamasının sonunda,  “Bir Musullu vatandaş olarak Türkiye devletinin Irak'a sunduğu destek karşısında memnuniyetimizi dile getirmek istiyoruz.” ifadesini kullandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.