banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Davutoğlu Diyarbakır'da PKK ve HDP'ye yüklendi

Partisinin Diyarbakır İstasyon meydanında düzenlediği mitinge katılan Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, mitingde PKK ve HDP’ye yüklendi.

Huzuru kaçırmak isteyen her kim olursa olsun yargı önünde hasep vereceğini belirten Başbakan Davutoğlu, “Kardeşi kardeşe düşman kılanlar, ister PKK olsun, ister DAEŞ olsun, ister DHKP-C olsun, hepsi kahrolacaklar. Sizin iradeniz sayenizde kahrolacaklar. Hepsi hesap verecekler. Gittiğim her yerden sizlere selam getirdim. Biz ne kadar Konyalıysak, o kadar Diyarbakırlıyız. Bizi tarih boyunca hiçbir güç koparamadı, koparamayacak. Huzurumuza kast eden kim olursa olsun, adalete hesap verecekler. Bu zor günleri hep beraber geçeceğiz, bu ülkede hiçbir yara açıkta kalmayacak. Nusaybin'de Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı'nı kalleşçe öldürenler mutlaka hesap verecekler.” dedi.

Yayınlanan karikatüre sessiz kalınmaması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, “Avrupa'da Hazreti Peygamber'e hakaret eden bir karikatür çıktığında milyonlarca Diyarbakırlı meydanlara çıkmıştı. Şimdi bunlar Danimarkalı karikatürden bile daha kalleşçe bir karikatür yayınladı. Diyarbakırlılar susacak mısınız? Diyarbakır'ı bunlara bırakacak mısınız?” ifadelerini kullandı.

“Bunlar Türk'ten, Kürt'ten ne istiyor?”

PKK ve HDP'nin kaosa oynadığını ifade eden Davutoğlu, “PKK’yi bazen hastaneye saldırırken, bazen de esnafımıza saldırırken görüyoruz. Hendek kazıp günlük hayatınızı karartanlar sizin için çalışmış olabilirler mi? O mayını döşeyip, polisimize, askerimize, sivilimize, Alevi, Kürt, Sunni demeden saldırıyorlar.” şeklinde konuştu.

Mecliste tüm görüşten partililerin olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, “Silahın şiddetin manası neden? Bunlar neden silaha sarılıyor? Bunlar Türk'ten, Kürt'ten ne istiyor? Gencecik kardeşlerimizi neden dağa kaldırıyorlar. Yüreğimiz yanıyor yüreğimiz. Bunlar katillerin ta kendileridir. Kimse namluyu doğrultmasın kırarız, o dağları temizleriz.” diye konuştu.

“Kürtler mayın, hendek istemiyor”

Kürtlerin huzur, barış istediğini söyleyen Davutoğlu, “Onlar zannettiler ki kanton ilan edeceğiz dediler. Sonra da Kürtler bizim arkamızdan gelecek dedi. Bunların arkasından gider misiniz? Kürtler huzur operasyonlarına destek verdi. Kürtler huzur, barış, emniyet istiyor. Silah, mermi, mayın, hendek istemiyor. Bu halk geleceği hendeklerde değil sandıklarda arıyor.” ifadelerine yer yerdi.

Öte yandan etkinlikte “Kahrolsun PKK”, “Katil Sılho”, “Peygambere uzanan eller kırılsın” gibi sloganlar atıldı. (M. Hüseyin Temel / M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.