banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

D-8 Harekete Geçirilsin!


olağanüstü  gündemle toplanan  Saadet Partisi yüksek İstişare kurulu ve Başkanlık Divanı  toplantıda yapılan geniş değerlendirmeler sonucunda aşağıdaki tespit ve önerileri milletle paylaşma kararı aldı.
Saadet Partisi Yayınladığı 12 maddelik deklarasyonda D-8 kuruluşu harekete geçirilmesini isateyerek tarihi uyarılara yer verdi.
İşte o deklarasyonun tam metni;  Bu önerilere geçmeden önce, Akçakale’de gerçekleşen müessif olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyoruz.
Saadet Partisinin bu sıcak gelişmelerle ilgili tespit ve değerlendirmeleri şu şekildedir:
1-    Akıl bir şeyin sonunu görebilmektir.  Bölge de muhtemel bir savaşın, Ortadoğu’nun tamamını kaosa sürükleyeceği; masum insanların hayatına mal olacağı ve ekonomik olarak tüm bölgeye yıkım getireceği mutlak suretle görülmelidir.  
2-     Türkiye büyük bir devlettir. Her türlü dış tehdit ve saldırıya karşılık verecek güçtedir.  Elbette bu olay karşısında da tarihsel tecrübesine ve bölgesel ağırlığına uygun bir sorumlulukla hareket edecektir.
3-    Ancak, söz konusu saldırı ile ilgili şüpheli sorular henüz tam anlamıyla aydınlığa kavuşturulamamıştır. Bombayı kimin ya da kimlerin attırdığı konusunda, kesin sonuçlara sahip değiliz. Bu yüzden, bu müessif saldırıyla ilgili soruşturma bütün yönleriyle ele alınmalı ve titizlikle araştırılmalıdır.
4-    Maalesef bölgeden aldığımız güvenilir bilgilere göre, olayın vuku bulduğu Akçakale ve Şanlıurfa’da yabancı istihbarat güçlerinin yoğun faaliyetleri söz konusudur.  Aynı yoğun faaliyetlerin Suriye tarafında olduğu da bilinmektedir. Bu ajanlarının faaliyetleri dikkatle takip edilmeli ve engellenmelidir.
5-    Bu süreçte Türkiye ile Suriye’yi sıcak bir savaşın içerisine sürüklemek isteyen küresel plan ve oyunlar, göz ardı edilmemeli provokasyon ihtimali unutulmamalıdır.  
6-    Atılacak her adım, Türkiye’nin tarihi tecrübesine uygun bir hassasiyet ve teenni ile atılmalıdır.
7-    Bölgemiz ve İslam coğrafyası üzerinde “Büyük Ortadoğu Projesi” uzun zamandır yürürlüğe konulmaya çalışılmaktadır. Irak, Libya ve Afganistan’da yaşanan son gelişmeler bu proje kapsamında değerlendirilmektedir.  Bu çerçevede bölgemizde yaşanacak, yeni bir sıcak çatışma coğrafyamıza değil, Büyük Ortadoğu Projesinin planlayıcılara hizmet edecektir.
8-    Suriye, İran, Türkiye arasında ki ilişkilerin güçlenmesi en fazla İsrail ve ABD’yi rahatsız edeceği gibi, bozulması da yine en fazla bu iki ülkeyi sevindirecektir. Bu nedenle iki ülke arasındaki krizi savaşa dönüştürecek provokasyon ve tahriklerine karşı dikkatli olunmalıdır.
9-    NATO’da dahil olmak üzere, Suriye’ye batılı bir müdahaleye şiddetle karşıyız.  Bu krizi İslam ülkeleri kendi aralarında çözmelidir. Batı eksenli askeri müdahalelerin acı sonuçları Irak, Afganistan, Libya gibi ülkelerde açıkça görülmüştür.
10-    Hak ve Adalete dayalı bir çözüm için D8’ler mutlaka harekete geçirilmedir. D-8 kuruluş amacı ve yapısı itibariyle bu konuda en uygun çözüm platformu olarak değerlendirilmelidir.
11-    Aynı çerçevede Mısır Cumhurbaşkanı Sayın Muhammed Mursi’nin gündeme getirdiği dörtlü çözüm önerisi mutlaka desteklenmeli ve çalışma takvimi hızlandırılmalıdır.
12-    Biz Saadet Partisi olarak, Milli Görüşün İslam ülkelerinde ki kırk yıllık birikim, tecrübe ve etkinliğini harekete geçirmeye, İran, Suriye, Türkiye ve Mısır ekseninde arabuluculuk yapmaya hazırız.  

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.