banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

'Cuma izni genelgesi anayasal güvence altına alınmalı'

Kamu görevlileri ve öğrencilerin Cuma namazı sorununu çözmek için Başbakanlık tarafından yayımlanan Cuma izni genelgesi hakkında konuşan Şanlıurfa’daki kamu görevlileri, alınan kararın olumlu bir karar olduğunu belirterek bu genelgenin anayasal güvence altına alınması gerektiğini söyledi.

“Geç kalınmış bir karar ancak yine de yeterli değildir.” diyen Dış Ticaret Odası’nda görevli personel Cuma Aytiş, “Güzel bir adım olmakla birlikte yeterli olduğunu düşünmüyorum. Cuma gününün bir bayram havasında geçirilebilmesi için bunun anayasal bir güvenceye alınmalı. Bu kararın daha sonraki yöneticiler tarafından değiştirilebilmesi durumundan ötürü anayasal güvence altına alınmasını daha değerli ve anlamlı buluyorum.” dedi.

Memurların ve öğrencilerin bu konuda sıkıntı yaşadıklarını dolayısıyla çıkan bu genelgeyle bir nebze de olsa iyi rahatladıklarını söyleyen memur Murat Alkan, “Olumlu bir uygulama. Devlet dairesinde görev yapan memur arkadaşlar ve öğrencilerimiz bu konu hakkında sıkıntılıydılar. Şu anda böyle bir uygulamanın olması bence iyi bir gelişme. Geç kalınmış bir uygulamadır. Çünkü halkımız bu konuda bayağı bir sıkıntılıydı.” diye konuştu.

Kararın olumlu bir adım olduğunu söyleyen adliye memuru “Memurlar ve vatandaşlar için işleyiş açısından güzel bir uygulama olacağını, aksaklıklar yaşanmazsa saatler bazında iyi olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Genelgenin önemli ve olumlu olduğunu söyleyen Bakır Yıldız, “Cuma namazı için yürürlüğe giren genelgenin çok iyi bir sonuç doğuracağına inanıyorum.” ifadesini kullandı. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.