banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Çukurova Üniversitesinde yeni eğitim öğretim yılı pazartesi başlayacak

Hükümetin; ilkokul, ortaokul ve liselerin Kurban Bayramı’ndan sonra başlayacağına yönelik kararının, üniversitelerin akademik takvimini kapsamadığı bildirildi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü,  Çܒde derslere planladığı üzere 14 Eylül’de başlanacağını duyurdu.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı işbirliğiyle hazırlanan ve Senato tarafından onaylanan akademik takvimin Kurban Bayramı’nı da göz önüne alınarak kesinleştiğini bildirdi.

Prof. Dr. Erdoğan,  “Bayramın devreye girmesiyle bu yıl ki akademik takvim üzerinde ayrıca bir çalışma gerçekleştirip Çukurova Üniversitesi Senatosu’nun onayına sunduk. Eğitim-öğretim yönetmeliğimize göre 14 haftası ders, bir haftası ara sınavlar, bir haftası da final sınavları olmak üzere 16 haftalık yarıyıl akademik takviminde değişiklik yapılamaması; dolayısıyla 16 haftalık güz dönemi, 16 haftalık da bahar dönemini hesaplandığında akademik verimlilik, Adana’nın iklim şartlarını göz önüne alarak akademik takvimin 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlamasına karar verildi.” diye belirtti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.