Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_2jddg92nh5gchk0l5l0l53gr43, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Çocuklara Dağa Kaçırılan Annelere Urfa'dan destek! haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Çocuklara Dağa Kaçırılan Annelere Urfa'dan destek!

Çocuklarına kavuşma mücadelesini desteklediklerini belirten Göçmez, "Çocuklar ise istismar aracı olarak kullanılmamalıdır. Çocuk gelinlere, çocuk işçilere karşı duyduğumuz gibi çocuklarınızın ellerine silah verilip dağa çıkarılmasına da sokak sokak eyleminde kullanmasına da karşıyız. Bilim yuvalarında yarın hazırlanmaları gereken yavrularımızın ne dağlara ne karanlık maden ocaklarında olmalarını insani değerlerin kabul edemeyeceği bir durumdur." ifadelerini kullandı.

Kürt toplumunun temel beklentileri konusunda, cumhuriyet tarihinin en büyük gelişmelerinin yaşandığını hatırlatan Göçmez, bu günlerin Kürt sorununun barışçıl yollarla çözümü yolunda daha fazla sorumluluk gerektirdiğinin altını çizdi.

Barış sürecinin kesintisiz devam etmesi beklenirken, son son zamanlarda toplumu kaygılandıran gelişmelere de değinen Göçmez "Artık halkların bu oyuna dur demesinin vakti geldi. 40 yıldır, topraklar kan ve göz yaşı ile yoğruldu. Artık bu toprakların kanla, gözyaşı ila değil barış tohumları ile yeşermesi gerekir barış süreci devam etmelidir. Bunu baltalamaya kimsenin hakkı yoktur. Bu süreci Kürdü, Türkü, Arabı, her kesimin sahiplenmesi ve desteklemesi gerekir." diye konuştu.

Göçmez, son olarak herkesi ve her kesimi barışın devamlı ve kalıcı hale gelmesi için üzerine düşeni yapmaya davet ederek diyalog ortamının oluşturulması için gerekli önlemlerin alınmasının önemine dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.